A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

stoporbánOrbán szórólapokat kapott, Komjáthi Imre szerint jót tenne neki, ha azokat olvasgatná esténként.

Bővebben: Meglátogatták a szocialisták a miniszterelnököt Felcsúton

capture2Ajánlásokat fogalmazott meg a Századvég Alapítvány a Facebook “cenzúrája” ellen, azt szeretnék, ha a közösségi oldalra a hagyományos média szabályai vonatkoznának, és a nemzetállam területi hatálya és alkotmányos szabályai vonatkoznának rá.

Javaslatokat fogalmazott meg a kormányközeli Századvég Alapítvány a Facebook “cenzúrája” ellen. A közösségi oldalak cenzúrája morálisan védhetetlen, állítja a G. Fodor Gábor elnökölte Századvég, mivel “lábbal tiporja” a szólásszabadság elvét. Politikailag veszélyes, folytatja a Fidesz népszerűségének töretlenségét kimutató kutatása eredményét szmájlis e-mailben kiküldő szervezet, mivel tagadja a nemzeti szuverenitásokon alapuló törvények és szabályok érvényességét. Ezen túl pedig "megfosztja az embereket az igazság megismerésétől, mert annak teljes körű bemutatását és megismerését tilalom alá helyezi"
mutat rá az alapítvány.

Rámutat a Századvég arra is, Mark Zuckerberg a demokratikus elkötelezettségű kormányoktól azt várja, hogy globális szabályokat alkotva “őrködjenek” az egyéni online felhasználói élmény “biztonsága” felett. A Századvég szerint ha Mark Zuckerberg eléri amit akar, a “Facebook-cenzúra szintet ugrik” és a nemzetek nem lesznek képesek védelmet nyújtani állampolgáraiknak, hogy élhessenek alkotmányosan biztosított szabadságjogaikkal. Kiemelték: a “nemzeteken a sor, hogy megvédjék a szabadságot”.

Ehhez nyolc pontban fogalmazták meg javaslataikat. Egyebek mellett azt szorgalmazzák, hogy minősítsék hagyományos tömegmédiának a közösségi médiát és ugyanúgy szabályozzák, mint a többi tartalomszolgáltatót. Emellett azt is javasolják, hogy terjesszék ki a közösségi média tevékenységi körére a nemzetállam területi hatályát és alkotmányos szabályait, továbbá, hogy keményebb jogi eszközökkel lépjenek fel a szólás- és véleményszabadság alkotmányos jogainak külső korlátozóival – az “önjelölt cenzorokkal” szemben.

Forrás: borsod24.com

szb20151130_0215_fit_1200x100001.jpgAz Orbán-kormány megbélyegezte, majd az árokparton hagyta a társadalom legkiszolgáltatottabb csoportját, rokkantnyugdíjasokat, most pedig az Alkotmánybíróság döntésének ellenében, még az árokba is rúgja őket– mondta Korózs Lajos, az MSZP képviselője.

Bővebben: Orbán nem kárpótolja a kisemmizett rokkantnyugdíjasokat

orbán 3Kedden 123 igen, 55 nem szavazattal elfogadta a parlament a kormány javaslatát, amely alapján a Nemzetközi Beruházási Bank teljes mentességet kap a magyar pénzügyi felügyeleti szervek és egyéb hatóságok ellenőrzései alól – írja az Index.

Bővebben: A parlament megszavazta a teljes mentességet Putyinék bankjának

iskola 1Miközben a dánok heti 38 órát dolgoznak, a magyarok hivatalosan 40,6-ot, valójában pedig egyes szakmákban több mint 50-et.

Bővebben: Végkimerülésig túlórázik a magyar

ráhelEgymilliárd forintot kapott „a magyar divat- és designipar átfogó megújításához és fejlesztéséhez szükséges feladatok megvalósítása érdekében” a kormánytól a Magyar Divat & Design Ügynökség – szúrta ki a Magyar Közlönyben a hvg.hu.

Bővebben: A kormány megdobta egymilliárd forinttal Orbán Ráhel barátnőjének cégét

narancs-fidesz-rothad.jpgMivel tegnap délután, a Fidesz központ visszadobta közleményünket, most sajtótájékoztató keretében mondom el az álláspontunkat a Közmédia és a náci SS nyilvános viszonyáról: A Megszállási emlékmű felhúzása után 180 fokos fordulatot vett a kormányzati propaganda gépezet.

Bővebben: Újabb botrány az MTVA-nál

HitleresOrban.jpgÚjabb botrányos epizóddal szórakoztatta nem túl népes nézőtáborát az M5-ön futó "Ez itt a kérdés" című műsor.

Bővebben: A közpénz milliárdokból fenntartott közmédia nyíltan hirdeti a náci eszméket

bangóné2019-ben elérte a történelmi mélypontot a hiányzó háziorvosok száma, a szakorvosok hiánya miatt kórházi osztályokat zárnak be, vagy megszüntetik az ügyeleti ellátást, ahogyan ez most a Péterfy Kórház érsebészetén történt.

Bővebben: Leállnak az ügyeletek, mert nincs pénz orvosokra, de Orbán vejének büntetésére van 13 milliárd

Bangóné-Borbély-Ildikó-mszp.pngAz MSZP feljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ellen közérdekű adat eltitkolása miatt a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála ügyében - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben: Az MSZP feljelentést tesz az Emmi ellen közérdekű adat eltitkolására hivatkozva

kongresszusTóth Bertalan, az MSZP elnöke vezeti a párt európai parlamenti listáját.

Bővebben: Az MSZP kongresszusa döntött az EP-listáról

tuzelo“A kis falvakban télen a légszennyezettség az ipartelepekét is felülmúlja. Fűtenek ugyanis mindennel, amit találnak, még sincs meleg. Elvileg fűtött szobában, mégis kabátban meséltek nekünk életükről” – írja az RTL Klub.hu.

Bővebben: Saját ruháikat is elégetik a kis falvak szegényei, mert nincs mivel fűteniük

demonstráció2Elfogadhatatlannak tartják a debreceni TEVA-gyár dolgozói a cég bérajánlását és az ajánlás mértékének felosztási javaslatát.

Bővebben: Demonstrálnak a TEVA gyógyszergyár dolgozói

hadhazyHelyreigazítást kell közölniük, és – a perköltségen kívül – 300-300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetniük.

Bővebben: Jogerős: hazudott a közmédia Hadházyról és az apjáról

bankA magyar lakossági ügyfelek jövedelemarányos bankolási terhei kiugróan magasak európai összehasonlításban, ami nagymértékben hátráltatja az elektronikus fizetési módok itthoni elterjedését – írta tanulmányában a Magyar Nemzeti Bank.

Bővebben: Drága itthon a bankolás

1222979Senki sem beszél jelenleg a nyári ötkarikás pályázatról, de a gondolatot a magyar kormány nem vetette el végleg, ennek jele, hogy sorra épülnek a játékok rendezésére is alkalmas létesítmények.

Bővebben: Hiába nagy a csönd: nem mondtak le a budapesti olimpiáról

1220027A vidéki nagyvárosokban és Budapesten is gyengülésre számítanak a Fidesz kampánytanácsadói az önkormányzati választások után.

Bővebben: Választási veszteségekre készül a Fidesz háttérstábja

audi 1Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről, tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.

Bővebben: Megállapodott az Audi és a szakszervezet

boschjpgElégedetlenség tört ki a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél, mert a munkavállalók úgy látják, valójában csak az országos minimálbéremelés szintjét éri el a munkáltató 15 százalék körüli alapbéremelési ajánlata, mivel azt a cafetéria juttatások alapbéresítésével “sakkozta ki”.

Bővebben: Nő a feszültség a magyar Boschnál is – bérharc a járműipari cégeknél

Mszp10.jpgMostantól hivatalosan is Dr. Litresits András, az MSZP ügyvédje látja el Nagy Blanka védelmét.

Bővebben: Az MSZP ügyvédje védi Nagy Blankát