A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

met logoNagy György érdekeltsége megvásárolja az orosz Ilja Trubnyikov cégének a svájci MET Holding AG-ban meglévő részét – derítette ki a G7 nevű új gazdasági oldal.

Bővebben: Kiszáll a MET orosz tulajdonosa

csomagolo szalagmunkaLeépülőben a hazai szakoktatás, miközben a világgazdaság gyorsuló iramban halad az automatizálás, az informatikai alkalmazások felé a járműgyártásban is.

Bővebben: Hiányos munkásképzés

iskola illA kormány sosem látott emelésről beszél, miközben a pedagógusok fizetésének reálértéke alig üti meg a tíz évvel korábbi szintet.

Bővebben: Duplán verték át a tanárokat

mvm logoZsuga János váltotta Csiba Pétert az MVM Magyar Villamos Művek vezérigazgatói posztján – derül ki az állami energiaholding közleményéből.

Bővebben: Egykori Mol-elnök az MVM élén

Tihanynál hosszabb ideje vízben levő holttestet találtak szerdán, Balatonedericsnél pedig vízbe esett horgász halt meg, társát még keresik – közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

Bővebben: Két holttestet is találtak a Balatonban

gayakornok stopA cégek több, mint harmada szembesült már az elmúlt egy évben munkaerőhiány okozta nehézséggel: ez legnagyobb arányban a kisebb cégeknél, illetve a döntően exporttal foglalkozó vállalkozásoknál fordult elő.

Bővebben: Már a gyakornokok megtartása is gond

kerites 1010Miközben a magyar kormányfő Európa védelméről regél, könnyen előfordulhat, hogy "határvédelmi költségek" címszóval még a rendőrség fejlesztését is az unióval fizettetné ki.

Bővebben: Becsapós a kerítésegyenlet

nepp jozsefElhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró. A magyar animáció mindenese volt.

Bővebben: Elhunyt Nepp József rajzfilmrendező

forint 20 ezresA helyettes államtitkár szerint kész tárgyalni a diplomás minimálbér bevezetéséről a nemzetgazdasági tárca, de az önkormányzati dolgozók az idén megint kimaradhatnak.

Bővebben: Állítólag tárgyalna a diplomás minimálbérről a kormány

aradszky laszloElhunyt Aradszky László táncdalénekes. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója vasárnap este halt meg, életének 83. évében.

Bővebben: Elhunyt Aradszky László táncdalénekes

napsutes oszA következő napokban helyenként lehet kisebb eső, zápor, olykor erős szél, ám sok lesz a napsütés is. A nappali maximumok jellemzően 15 Celsius-fok körül alakulnak, de néhol 20 foknál melegebb is lehet.

Bővebben: Sok napsütés, 20 foknál is melegebb lehet

lelegeztetogepMa többen halnak meg kórházi fertőzésben és annak szövődményeiben, mint balesetekben. Ugyanakkor naponta két orvos és három ápolónő hagyja el az országot.

Bővebben: A Fidesz lélegeztetőgépen tartja az egészségügyet

molnar gyulaAz MSZP él és folytatja azt a munkát, amelyet Botka László volt miniszterelnök-jelölt vezetésével megkezdett – jelentette ki az ellenzéki párt elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben: Molnár Gyula: az MSZP él

A közszolgálati dolgozók bérének emelését, a diplomás bérminimum bevezetését és a közszférában is családbarát munkahelyek kialakítását szorgalmazza a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) – mondta az MKKSZ elnöke szombaton Budapesten.

Bővebben: Béremelést, diplomás minimálbért és családbarát munkahelyeket szorgalmaz az MKKSZ

orban viktor ilham aliyevNincs olyan ok, amiért Európa keresztény bajnoka, Orbán Viktor cserben hagyná a Föld első keresztény országát, Örményországot, hacsak nem neki és kormányának fizettek azért, hogy így cselekedjen.

Bővebben: "Lefizethették Orbánt az azeriek"

A robbanómotorok katalizátoraiban használt nemesfémek közül a palládium ára 2001 óta most először haladja meg a platináét, amit alapvetően a benzinüzemű személygépkocsik iránti kereslet növekedése okoz – közölte Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

Bővebben: A benzines autó hozta fel a palládiumot

meszaros lorinc"Gusztustalan és visszataszító, hogy Orbán Viktor még a hátrányos helyzetű gyerekek üdültetését is arra használja, hogy a strómanja révén a saját zsebét megtömje".

Bővebben: Mészáros a gyermektáborok körül sündörög

fovarosi fougyeszsegNyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) beadványa alapján – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken.

Bővebben: Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik ellen

nmi logoA kulturális közfoglalkoztatás, sőt, a közszférában valamennyi közmunka felszámolását javasolják civilek, szakszervezetek és polgármesterek. Kész a belügyi tárca idevágó javaslata is, de a kormány halogatja a döntést.

Bővebben: Lázadnak a diplomás közmunkások

aradi vertanuk thoma janos167 évvel ezelőtt 13 honvéd tábornokot végeztek ki Aradon egy valódi szabadságharc után. Plusz egy miniszterelnököt Pesten.

Bővebben: Nemzeti gyásznap, hősökre emlékezünk