A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

tuzelo“A kis falvakban télen a légszennyezettség az ipartelepekét is felülmúlja. Fűtenek ugyanis mindennel, amit találnak, még sincs meleg. Elvileg fűtött szobában, mégis kabátban meséltek nekünk életükről” – írja az RTL Klub.hu.

Bővebben: Saját ruháikat is elégetik a kis falvak szegényei, mert nincs mivel fűteniük

demonstráció2Elfogadhatatlannak tartják a debreceni TEVA-gyár dolgozói a cég bérajánlását és az ajánlás mértékének felosztási javaslatát.

Bővebben: Demonstrálnak a TEVA gyógyszergyár dolgozói

hadhazyHelyreigazítást kell közölniük, és – a perköltségen kívül – 300-300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetniük.

Bővebben: Jogerős: hazudott a közmédia Hadházyról és az apjáról

bankA magyar lakossági ügyfelek jövedelemarányos bankolási terhei kiugróan magasak európai összehasonlításban, ami nagymértékben hátráltatja az elektronikus fizetési módok itthoni elterjedését – írta tanulmányában a Magyar Nemzeti Bank.

Bővebben: Drága itthon a bankolás

1222979Senki sem beszél jelenleg a nyári ötkarikás pályázatról, de a gondolatot a magyar kormány nem vetette el végleg, ennek jele, hogy sorra épülnek a játékok rendezésére is alkalmas létesítmények.

Bővebben: Hiába nagy a csönd: nem mondtak le a budapesti olimpiáról

1220027A vidéki nagyvárosokban és Budapesten is gyengülésre számítanak a Fidesz kampánytanácsadói az önkormányzati választások után.

Bővebben: Választási veszteségekre készül a Fidesz háttérstábja

audi 1Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről, tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.

Bővebben: Megállapodott az Audi és a szakszervezet

boschjpgElégedetlenség tört ki a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél, mert a munkavállalók úgy látják, valójában csak az országos minimálbéremelés szintjét éri el a munkáltató 15 százalék körüli alapbéremelési ajánlata, mivel azt a cafetéria juttatások alapbéresítésével “sakkozta ki”.

Bővebben: Nő a feszültség a magyar Boschnál is – bérharc a járműipari cégeknél

Mszp10.jpgMostantól hivatalosan is Dr. Litresits András, az MSZP ügyvédje látja el Nagy Blanka védelmét.

Bővebben: Az MSZP ügyvédje védi Nagy Blankát

kórházMár decemberben is újabb három milliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, pedig ez volt az a hónap, amikor 55 milliárdnyi kormányzati segélyt kaptak az intézmények.

Bővebben: Nem változott semmi: újabb milliárdokkal nőtt a kórházak adóssága

stadionAz elszabadult építőipari árak miatt sorra dobja vissza a kormány a megyei jogú városok támogatási kérelmeit, ami azzal jár, máról holnapra le kell fújni vagy el kell halasztani közbeszerzéseket.

Bővebben: Most szembesülnek a magyar városok a fideszes világ hátrányaival

nagy blanka 1Bayer Zsolt a nemzet udvari bolondja, az Orbán-kormány pedig egy daganatos sejt, amelyik fel akarja falni a több, vele nem egyező sejtet – mondta a gimnazista.

Bővebben: Nagy Blanka: “Bayer Zsolt a nemzet udvari bolondja”

7FnEbEhQ3hbTWGI9s.jpegMiután hétfőn a kiderült, hogy a Gundel étterem nyerte a Várba költözött Miniszterelnökség menzájának és cateringjének pályázatát, a Orbán Viktor hivatala villámgyorsan küldött egy képet a sztorit megíró hvg.hu-nak, amin a miniszterelnök a nem túl lelkes Gulyás Gergellyel ebédel. De mintha kissé kapkodtak volna a válaszképpel, mert a miniszterelnök a kés tompa felével esett neki a Stefánia-vagdaltjának.

Ráadásul az étlap alapján az olcsónak szánt étterem is elég lehúzósan működik, mert ha valaki hétfőn véletlenül menüben kérte a füstölt csülkös bablevest (300 Ft) és a káposztás tésztát (360 Ft), 190 forinttal többet kellett fizetnie (850 Ft), mintha csak külön-külön rendelte volna a fogásokat.

Az étlap alapján Orbán Viktor hivatalában gyakorlatilag a főváros legolcsóbb, diszkont menzáját üzemelteti a Várban a Gundel. Például:

  • Füstölt csülkös bableves: 300 forint
  • Roston sült csirkemell pikáns brokkolival, sajt alatt sütve: 900 forint
  • Somlói galuska: 260 forint
  • Pirított jércés Cézár saláta és rántott pulykamell sült krumplival menüben együtt 850 forint.

 

Forrás: Borsod24

14849.jpgNem szeretné, ha az EP-kampányt az ellenzéki huzakodásnak láttatná a kormánymédia, így nem erőlteti az egységes indulást Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. Pedig az egy-egy elleni küzdelemben hisz.
Bővebben: Tóth Bertalan: Vége annak az időnek, amikor úriemberek módjára kérdezgettük a minisztereket!
mszpszobor.jpgNagy Imre szobrának elvitelével ismét nyilvánvalóvá tette a Fidesz, hogy mit gondol az 56-os eseményekről. Ismét bebizonyította azt, hogy nem a forradalom demokratikus eszméi vezérlik, hanem a Horthy-restauráció vágya. Minden más területen is politikáját a késő dualizmus korához és a két világháború közötti keresztény-nemzeti kurzushoz igazítja, amely két nemzeti tragédiához, s annak részeként a trianoni békediktátumhoz és az 1947-es párizsi szerződéshez vezetett.
Bővebben: A Fidesz újra átlépett egy határt
Képkivágás-246.pngFolytatódik az ellenállás a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítása ellen - hangoztatták ellenzéki képviselők pénteken a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) budapesti székháza előtt.
Bővebben: Folytatódik az ellenállás a rabszolgatörvény ellen

takony.jpgA pénzügyminisztérium számításai szerint jövőre 335 milliárd forint maradhat a családi adó- és járulékkedvezmény miatt a gyermeket nevelő szülőknél.

Tállai András parlamenti államtitkár, a pénzügyminiszter helyettese a Magyar Időknek nyilatkozva elmondta:

a várakozások szerint jövőre több mint egymillió szülőnél marad kisebb vagy nagyobb összeg a családban nevelt kisgyermekek számától függően.

Az MTI szemléje szeint

az állam adókedvezmény formájában havi 10 ezer forinttal járul hozzá az egygyermekesek kiadásaihoz 2019-ben, a két gyermeket nevelők pedig gyermekenként 20 ezerrel, tehát havi 40 ezer forinttal számolhatnak.

A nagycsaládosokat gyermekenként havi 33 ezer forintnyi mérséklés illeti meg havonta. Jövőre is csökkenthető a havi tétellel a személyi jövedelemadó mellett az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulék – részletezte.

Tállai azt mondta, hogy a Fidesz-KDNP kabinet a kormányváltás után az első intézkedések között vezette be a családokat támogató adórendszert és a gyermekkedvezményt. Ezzel már

2011-ben 180 milliárdot hagytak a kedvezmények a szülőknél, 2014-ben pedig – amikortól a szülők a járulékaikat is csökkenthették – már 230 milliárd körüli összeget fordított az állam a gyermekek után járó kedvezményekre. Az összeg fokozatosan nőtt, 2018-ban az előzetes számítások szerint már túllépheti a 310 milliárd forintot.

Kilenc év alatt így közel 2250 milliárd forint maradhat adókedvezmény formájában a családoknál – mondta Tállai András.

 

Forrás: Propeller/MTI

MagyarSzolcialista.jpgÚgy tűnik, hogy az Orbán-kormány már 3 éve teszteli a rabszolgatörvényt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A megyei rendőrök nem önkéntesen vállalnak túlórát és nem kapják meg havonta a túlórapénzüket, sőt még 3 év után sem. Mindezt úgy csinálják meg az állománnyal, hogy törvény garantálja számukra a szabad választást arról, hogy szabadságban vagy pénzben kérik-e a túlóra ellentételezését.
Bővebben: A szabolcsi rendőrök már 3 éve a rabszolgatörvény alatt szolgálnak – értük is tüntetünk

Nagy ImreEltüntetik Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről, hogy a helyére újra felállítsák azt az emlékművet, ami a vörösterror áldozatairól emlékezett meg a második világháború előtt.

Bővebben: Történelemhamisító emlékműre cserélik le Nagy Imre szobrát