A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

tolmacs illSok olyan tolmács van, aki összejátszik az illegális bevándorlókkal – mondta Katona Nashrin, egy kül- és biztonságpolitikai elemzőnek nevezett uszító hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Közölte, a tolmácsok kisebb részben azért játszottak össze a migránsokkal, mert megsajnálták őket, míg nagyobb részük egyértelműen anyagi haszonszerzés miatt.

Katona Nashrin szerint sok tolmácsot félemlítettek meg (az MTI szófordulatával: "sok tolmács van megfélemlítve" – így szépen, nemzetiesen, magyarosan), hiszen az embercsempészüzlet ma sokkal jövedelmezőbb, mint a kábítószer-kereskedelem.

A szakértőnek álcázott figura úgy véli, a 2015-ös menekültválság óta Európába érkezett migránsok legalább háromnegyede nem az, akinek mondja magát, negyedük szélsőséges dzsihadista lehet. Nagy részük a jobb élet reményében érkezik a kontinensre, de ez nem azt jelenti, hogy dolgozni akarnak, hanem az európai szociális hálót szeretnék kihasználni.

*

Őrület, ami ebben az országban zajlik. S még nincs is vége.

(Fotó: képkocka a Mézga család kalandjai című magyar rajzfilmből – MZ/X-et, "Öcsit", a 30. századbeli rokont ábrázolja. MZ/X a Rákosszentmihályi toronyváros – Rákszmih torvár – egyik szférakarcolójában él. Újmagyar nyelven beszél, Mézga Gézához intézett bemutatkozása szerint ő MZ/X, hár X esz ük köb unk, vagyis – a „kibernetikusan ómagyarra” fordított szöveg szerint – neve Mézga Törve X-szel. Írók: Romhányi József, Nepp józsef. Rendezők: Nepp, illetve Ternovszky Béla. A Mézga család az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt az 1960-as, '70-es és '80-as években. A 2004-es ismétlés alkalmával is mintegy félmillióan nézték. A sorozatot Németországban, Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban, Csehországban és Szlovákiában is nagy sikerrel sugározták.

Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, forgatókönyvíró, háttérfestő, tervező, zeneszerző  egy hónappal ezelőtt hunyt el.)