A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

Mészáros Lőrinc és Orbán ViktorNapok óta téma a Telenor magyarországi kivonulása, mostanáig azonban a lehetséges új tulajdonosról nem lehetett tudni, a Portfolio piaci forrásokból úgy értesült, a Konzum csoport vételi ajánlatot tett.

Hónapokig tartó találgatások után a norvég Telenor hivatalosan is elismerte: múlt pénteken, valóban önkéntes és kötelezettség nélküli ajánlatot kapott kelet-közép-európai leányvállalatára, amelyhez a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói cége tartozik. Az ajánlattevő kilétével kapcsolatban azonban nem árultak el részleteket. A Mergermarket akvizíciós információszolgáltató viszont arról írt, hogy a Telenor egy amerikai befektetési alappal tárgyalt arról, hogy eladja bolgár, szerbiai és montenegrói érdekeltségét. A Portfolio információi szerint nem csak az amerikaiaktól kaphatott ajánlatot a Telenor, ugyanis a Konzum csoport is vételi ajánlatot tett.

A vételi ajánlat teljes mértékben beleillik abba az üzleti stratégiába, amelyet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalatok folytattak az elmúlt időszakban. A Konzum és az Opus menedzsmentje ugyanis olyan vállalatokat vásárol, amelyek egy-egy adott iparágban erős pozícióval rendelkeznek és nyereségesen működnek. Jászai Gellért, a Konzum elnöke a portál kérdésére ezt megerősítette: "A Random Capital konferenciáján tavaly novemberben bemutatott prezentáció, illetve a BÉT honlapján is közzétett befektetői tájékoztató szerint a tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába a tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik."