A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

rendorseg illSzámos térfigyelő kamera kihelyezésével készül a rendőrség a szombati budapesti tüntetésre. Az eszközök elhelyezése alapján akár több tízezres tömegre is számíthatnak. Közben már országszerte szerveződnek a pestihez hasonló megmozdulások.

A Kossuth tér környékén, a tüntetés egyik leendő helyszínén sétálva több kereszteződésben lehetett kamerákat látni – írja a 444.hu –, amiket csütörtök délután helyeztek ki. Néhányat oszlopokra rögzítettek, másikakat téglákkal lesúlyozott, improvizált fémszerkezetekre.

A megfigyelőeszközök elhelyezése alapján, a rendőrség több tízezres rendezvényre számíthat: a tértől induló Alkotmány utcát a Honvéd utcai kereszteződésig bekamerázták. A Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért elnevezésű tüntetés Facebook-eseménye alapján is sokan vesznek majd részt az újabb kétharmad elleni, a szavazatok újraszámlálását követő megmozduláson. csütörtök délutánig 31 ezren jelezték, hogy biztosan elmennek, és 78 ezren, hogy érdeklődnek.

A megmozdulás lassan országos méretűvé nő – számol be a Mérce.hu. Szombaton emelik fel a hangjukat a választás nyomán kialakult helyzet ellen Győrben és Nyíregyházán is. A budapesti tüntetés másnapján Debrecenben az ellenzéki pártok helyi képviselői szólalnak fel. Szintén vasárnap pártpolitikától független, békés demonstrációra hívnak a szervezők Pécsen. Három városban többszázas nagyságrendben jelezték előzetesen részvételüket a demonstrálók, míg a Pécsen ez a szám már kétezer felé közelít, és a hétvégéig várhatóan tovább fog nőni.

A kivándorolt magyarok szombaton Londonban és Berlinben vonulnak majd, előbbi helyszínen a Trafalgar Square-re, utóbbin pedig a berlini magyar nagykövetség elé.