A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

Andy Vajna érdekeltségei már több mint 30 rádiófrekvenciát birtokolnak, emellett övé a hamarosan 15 tévécsatornával futó TV2 médiacsoport is.

 

Tulajdonost váltott áprilisban a Kiskunmajsán az FM 88,2 MHz-en és a Kiskunfélegyházán az FM 91,1 MHz-es frekvencián sugárzó Sirius Rádiót működtető Félegyházi Hírlap Kft – írja a 24.hu.

A médiavállalkozás Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos rádiós hálózata, a Radio Plus Kft. a tulajdonába került. A változásra 5 nappal az országgyűlési választások előtt, április 3-án került sor, de cégbíróság csak április 27-én jegyezte be, és a Médiatanács a mai ülésén vette tudomásul a felvásárlást.

A két rádiós frekvencián egyébként február óta már a Rádió 1 műsora szólt. Ez az a rádió, ahol már azelőtt reklámozták a Vajna hálózatával való összekapcsolódást, hogy azt a Médiatanács a Médiatörvény alapján engedélyezhette volna, illetve a szükséges hatósági szerződést módosíthatták volna. A tulajdonosváltásról beszámoló portál szerint mindez arra engedett következtetni, hogy a kormánybiztos már napokkal előbb tudhatta, hogyan dönt majd a grémium, mint hogy a tanács egyáltalán napirendjére tűzhette volna a kérdést és ott erről a testület tagjai szavazhattak volna. A hálózatba kapcsolódás ellenére tulajdonosváltásra, cégszintű összefonódásra azonban akkor hivatalosan még nem került sor.

Andy Vajna kormánybiztos a tulajdonosa a hamarosan 15 tévécsatornát működtető TV2 Média Csoportnak,
a Bors című bulvár napilapot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet kiadó Lapcom Zrt.-nek.
Bőven 30-at is meghaladja azon rádiófrekvenciák száma, ahol a tulajdonában lévő Rádió 1 hálózat műsorai foghatók.
A kormánybiztos közvetlen közelében található ezeken kívül a Retro Rádió is. A kormánybiztos tulajdonos továbbá az IKO műsorgyártó cégben, mely a TV2-n kívül hamarosan az ATV-nek is gyárt műsorokat. A Médiatanács és a GVH ugyanakkor egyelőre nem azonosított túlzott médiapiaci erőfölényt Vajnával kapcsolatban - emlékeztet a lap.

рынок недвижимости
дизайн интерьера