A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

BA20140421_9019_focuspoint_926x504.jpgMióta Mészáros Lőrinc felvásárolta a vidéki sajtót, egyre csökken azok eladott példányainak száma. A nyomtatott lappiac eseménydús második negyedévében szinte csak a Népszava tudta növelni eladásait.

A legnagyobb csökkenést pont Mészároslakóhelyének lapja, a Fejér Megyei Hírlap regisztrálta: az eladott 22 406 példány 18, 26 százalékkal kevesebb az egy évvel ezelőttinél.

Nem volt eseménytelen az idei második negyedév a lappiacon, az április 8-i választás után ugyanis Simicska Lajos bejelentette, hogy a Lánchíd Rádió mellett a Magyar Nemzetet is megszünteti. Az mfor.hu szerint ez kedvezhetett a Népszavának, ami 3 hónap alatt 7,4 százalékkal tudta növelni az eladott példányszámot, mely így 19,9 ezerről 21 ezer fölé emelkedett. Egyéves távlatban a Népszava növekedése- egy évek óta szűkülő piacon - kereken 10 százalék. Részletesen: https://nepszava.hu/3005895_senki-se-kivancsi-meszaros-lapjaira

Őrsi Gergely, az MSZP fővárosi alelnöke szerint a Fidesznek az a kifejezés, hogy a sajtó szabad azt jelenti, "hogy szabad Mészáros Lőrincnek és szabad Habony Árpádnak minden sajtóterméket megvásárolni, majd ezt közpénzből, állami cégek hirdetéséből veszteségesen működtetni".
 
Elmondta, azt szeretnék elérni, hogy állami cégek és a kormányzat ne hirdethessen országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti választási kampány idején. Ezt azzal magyarázta, hogy a mostani országgyűlési kampányban a kormányzat gyakorlatilag a Fidesz kampányával megegyező hirdetési kampányt indított milliárdokból.
A politikus közölte, azt is szeretnék elérni, hogy a kormányzati hirdetésekre fordított közpénzt igazságosan, nézettség, olvasottság és hallgatottság arányában osszák el.