A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

mszpszobor.jpgNagy Imre szobrának elvitelével ismét nyilvánvalóvá tette a Fidesz, hogy mit gondol az 56-os eseményekről. Ismét bebizonyította azt, hogy nem a forradalom demokratikus eszméi vezérlik, hanem a Horthy-restauráció vágya. Minden más területen is politikáját a késő dualizmus korához és a két világháború közötti keresztény-nemzeti kurzushoz igazítja, amely két nemzeti tragédiához, s annak részeként a trianoni békediktátumhoz és az 1947-es párizsi szerződéshez vezetett.
A szobor elvitele is ehhez a politikai irányvonalhoz illeszkedik, hiszen az egykor a szobor helyén álló horthysta emlékművet fogják visszaállítani annak érdekében, hogy a Kossuth térhez hasonlóan ez a terület is visszakapja az 1944-es arculatát. A múlthoz való visszatérést jelzi az is, hogy Orbán Viktor a várba költözik, ahonnan 1945 előtt a magyar államot irányították.
Világosan látszik az, hogy Orbán politikai karrierje kezdetén liberálisként pusztán ugródeszkának használta Nagy Imrét és demokratikus örökségét.
A hazai baloldal és az MSZP eltökélt szándéka, hogy megvédi a demokratikus baloldali hagyományokat és szemben áll minden történelemhamisítással.
рынок недвижимости
дизайн интерьера