A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

audi 1Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei évi bérekről, tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.

 

A szakszervezet a Facebook-oldalán tette közzé a megállapodás részleteit.
Eszerint a múlt csütörtökön kezdődött sztrájknak meglett az eredménye. A munkavállalók megkapták a 18 százalékos béremelést.
A béren kívüli juttatásokban a szakszervezet végül engedett az eredeti követeléseihez képest, ugyanis a csütörtöki tárgyalás sikertelenségét a szakszervezet még azzal indokolta, hogy az általuk követelt 767 ezres cafeteria helyett csak 400 ezret ajánlott az Audi, ez marad jövőre is. Tehát úgy tűnik, hogy a 18 százalékos emelésért cserébe ebben engednie kellett az AHFSZ-nek.
18 százalék viszont egyértelmű siker a szakszervezetnek, ugyanis az Audi nagyon sokáig kitartott a két évre vonatkozó 10+10-es ajánlata mellett, még vasárnap is ezt az ajánlatot kommunikálták a dolgozóknak.
A szabad hétvégét is megadták, és a lojalitás bónusz fejlesztésében és a jubileumi bónuszok bevezetésében is engedtek a dolgozók követeléseinek.
A BÉRMEGÁLLAPODÁS SZERINT TEHÁT A CAFETERIÁBÓL A SZAKSZERVEZET ENGEDETT, DE A TÖBBI KÖVETELÉSÜKET MEGKAPTÁK.

A sztrájk január 24-től január 31-e reggeléig, tehát egy hétig tartott volna. A szakszervezet közleménye szerint
A SZERDA ESTI ÓRÁKBAN A SZTRÁJKNAK VÉGE, ÉS A MUNKA ELINDUL.

A győri Audi-gyárban összesen nagyjából 13 200 ember dolgozik, közülük kilencezren az Audi Hungária Független Szakszervezet tagjai.

A múlt héten kezdődött leállás már más üzemek működésére is kihatással lett, ahova a győri gyárból érkeznek alkatrészek. A sztrájk a pozsonyi VW- és az ingolstadti Audi-gyárban is részleges vagy átmeneti leállást okozott.

Forrás: borsod24.com