A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

pzsvlAugusztus 1-én megkezdték a kesznyéteni Sajó-híd felújjítását. A híd felújítsa eredetileg március 22-én kezdődött volna el és legkésőbb október végéig kellene átadni. A Fidesz csak ígérni tudott; ideiglenes megoldás sem született. 20 kilométert kell kerülni az ott élőknek. Erről és ezekről beszélt dr. Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő és Pap Zsolt önkormányzati képviselő, az MSZP Tiszaújváros és Környéke Szervezet elnöke.

Bővebben: Hónapokra zárják le a kesznyéteni hidat

forestworker

Közel kétmilliárd forint értékben nyert el uniós forrásokat egy baráti-családi kapcsolatokra épített cégcsoport Rudabánya térségben.
A Veres családhoz köthető Kft-k egymással is versenyeztek a pályázatokon, bár több közülük ugyanoda van bejelentve. Borsodba mentünk, hogy megismerjük a siker titkát – utunk pedig egy rejtélyes vállalkozóhoz vezetett.

Több mint furcsa céges összefonódást fedeztünk fel a Közbeszerzési Értesítő honlapján: az észak-magyarországi cégcsoport tagjai legalább 1,8 milliárd forint értékben hirdettek vagy nyertek meg uniós  pályázatokat úgy ,hogy cégvezetőket és tulajdonosokat egyértelmű rokoni, ismerői szálak kötik egymáshoz. A Kft.-k jó része szinte mindig együtt indul a tendereken – többnyire versenytársak, de alkalomadtán egymásnak is adnak megbízásokat.

A klánjellegű hálózatba egy átlagosnak tűnő közbeszerzési eljárás miatt futottunk bele. Egy kis vállalkozás, a Pannon Turisztika Kft. pályázatot írt ki egy váraszói parasztház szálláshellyé alakítására, amit a Stone Mining Zrt. nyert meg. Ebben nem is lenne semmi érdekes – , a különös az volt, hogy a pályázat kiírója és nyertese azonos címre, a Rudabánya Sport utca 15. alá volt bejelentve.

Ahogy kutakodni kezdtünk tenderen résztvevő Kft-k ( a nyertes mellett a Bódvavölgy Bau, Szinva House Invest, Biodisposal, Myko Industrial) háttere után, egyre többször bukkant fel ugyanaz a telephely. Gyakran találkoztunk Veres Richárd, illetve a Veres család nevével is, akiknek így vagy úgy, de a legtöbb Kft-hez köze volt. (A részletes céges kapcsolatrendszert itt olvashatja: Népszava „Az is az övék” – milliárdos pályázatokon tarol egy borsodi család.)

kbsc gyor 2018 05024-2-re kikapott a Kazincbarcika labdarúgó csapata az ETO FC Győrtől az NB II 33. fordulójának szerdai játéknapján, Putnokon.

Bővebben: Újabb kazincbarcikai vereség

nyiregyhaza kbsc 2018 0425Hiába a győzött hosszú idő után vasárnap a Kazincbarcika NB II-es labdarúgó csapata, szerdán ismét kikapott: ezúttal a Nyíregyháza otthonában, 2-0-ra.

Bővebben: Kikapott a Kazincbarcika a Nyíregyházától

kiscsecsBefagyaszthatják három település, köztük a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kiscsécs állami támogatását. Felkészül a szintén megyénkbeli Taktabáj és Bodrogkisfalud, illetve a szabolcsi Nyírmeggyes.

Bővebben: Kiscsécs: "Jézus Mária, akkor mi lesz velünk? "

nyekladhaza polg hivSurmann Antalt, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládháza új polgármesterének, a tisztségért hárman indultak az időközi választáson.

Bővebben: Surmann Antal lett Nyékládháza új polgármestere

kbsc ill 2017 10Győzelmet aratott vasárnap a Kazincbarcika a vendég Sopron felett a labdarúgó NB II 31. fordulójában, Putnokon.

Bővebben: Az új edzővel végre győzött a Kazincbarcika

nyekladhaza polg hivPolgármestert választanak vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládházán, a tisztségért hárman indulnak – mondta Hollóné Marcinkó Eszter aljegyző szerdán.

Bővebben: Polgármestert választanak vasárnap Nyékládházán

vrck 2017 1028A Kaposvár lesz a Kazincbarcika ellenfele a férfi röplabda NB I döntőjében, mivel az elődöntő hétfői, ötödik mérkőzésen nagy csatában 3-2-re nyert a Kecskemét otthonában.

Bővebben: Röplabda: megvan a Kazincbarcika ellenfele a döntőben

kbsc ill 2017 10A listavezető MTK magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott vasárnap a vendég Kazincbarcika felett a labdarúgó NB II 30. fordulójában.

Bővebben: Simán kikapott a Kazincbarcika az MTK-tól

orszaghazJaniczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere korábban már világossá tette, hogy – bár a párt országos listájáról bejutott a parlamentbe – nem szeretne országgyűlési képviselő lenni.

Bővebben: Az ózdi polgármester nem akar országgyűlési képviselő lenni, de a mandátumát átveszi

Halálos közlekedési baleset történt az M30-as autópályán, teljes az útzár Emődnél.

Bővebben: Halálos baleset az autópályán, Emődnél

autopalyaZajvédő fal építése miatt további forgalomkorlátozásra és így torlódásokra számíthatnak az autósok az M3-as autópályán, Gödöllő térségében szerdától várhatóan június 30-ig.

Bővebben: Forgalomkorlátozás és torlódás lesz az M3-ason

szavazas 1Hét független jelölt közül Kovács Katalin nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán. Ugyancsak független jelölt, Ivanics Imre András győzött a csobaji időközi polgármester-választáson.

Bővebben: Új polgármester Hejőbábán és Csobajon

borsod abauj zemplen vkMinden választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje vezet a szavazatok 6085 százalékos feldolgozottságánál.

Bővebben: Részeredmények Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

ftc mezokovesd 2018 0407A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Mezőkövesd együttesét a labdarúgó NB I 25. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton.

Bővebben: Simán elintézte a Fradi a Mezőkövesdet

Hét jelölt indul a vasárnapi időközi polgármester-választáson a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbábán – közölte Karsza István jegyző keddenl.

Bővebben: Heten indulnak a polgármesteri tisztségért vasárnap Hejőbábán

utlezarasLezárták a sajókazai hidat a Sajó magas vízállása miatt a Sajókaza–Aggtelek–Szin összekötő úton Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn délután.

Bővebben: Lezárták a sajókazai hídat

kbsc gyirmot 2018 04011-0-ra, majd egyenlítést követően 2-1-re is vezetett  a Gyirmót ellen a Kazincbarcika, mégis kikapott 3-2-re a labdarúgó NB II 28. fordulójában vasárnap Tiszaújvárosban.

Bővebben: Hiába vezetett kétszer is, kikapott a Kazincbarcika

hoesesBorsod-Abaúj-Zemplén megyében két útszakasz még járhatatlan hétfőn hajnalban a rendkívüli időjárás következtében, három útszakasz pedig félpályán járható.

Bővebben: Járhatatlan útszakaszok Borsod megyében