A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

tlagfizetés ksh resizeNehéz lehet manapság BAZ megyében Fideszes politikusnak lenni, hiszen az “épülünk és szépülünk” kormánypropaganda nem hangzik olyan jól egy olyan megyében, ami messze alulteljesít.

Bővebben: Az országos lista végén a borsodi átlagbér

tállaiNemzeti színű szalag és propagandabeszéd… hogy Magyarország erősödik, meg, hogy Magyarország európai ország, meg, hogy Magyarország az első……stb…

Bővebben: A Fidesz a népszerűségért még a szart is felavatja

majkaNagyon megy Majka Facebook-bejegyzése, ami a borsodiságot, mint életérzést írja le. Többek között azt, hogy egy borsodinak a Rio nem Brazíliát jelenti, hanem az ózdi diszkót, az Akropolis nem Athén teteje, hanem Kazincbarcikáé.

Bővebben: „Mi nem szotyizunk, hanem makukázunk” – Majka közzétette a borsodiság himnuszát

46028759_1159478294206826_1588668322155593728_n.jpgA Nyugdíjas Parlament újabb állomásához érkezett. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az MSZP Politikai Centrumában került megrendezésre a megyei Nyugdíjas Parlament. A megyei parlament szakszervezetek és civil szervezetek által olyan helyi problémákkal foglalkozik, amely a közel egy hónap múlva tartandó országos parlament munkájának alapjául szolgálhatnak. Az Országos Nyugdíjas Parlament pedig a politikai pártok számlára hasznosítható javaslatokat fog tenni.

Bővebben: Idősek, de aktívak!

temetkezésTöbb mint ötvenszeres különbség is lehet a magyarországi sírhelyárak között, a temetés helyszínétől függően a sírhelyek és urnafülkék megváltásának díja 11 ezer és 600 ezer forint között van – derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából végzett országos felmérésből.

Bővebben: Rendkívül drága Borsod megyében a temetkezés

szülészetEgy Borsod megyei kórház 3000 forintot kért a szülőszobába belépő hozzátartozóktól, mondván: fedezniük kell a védőruha árát.

Bővebben: Egy Borsod megyei kórház belépőt kért a szülőszobába érkezőktől

disznóvágásA Tények információ szerint a sertéspestis miatt klinikai vizsgálatot is végeznek a hatóságok, ami miatt Borsodban veszélyben vannak a disznóvágások.Veszélyben vannak az idei téli disznóvágások, mert terjed Borsodban az afrikai sertéspestis, 50 borsodi település érintett – írja a Tények nyomán az nlcafe.hu.

Bővebben: Mostantól engedély kell a házi disznóvágáshoz is

569746.jpgAz egészségügy katasztrofális állapotát senkinek sem kell bemutatni. Leginkább ezt az Északkelet-Magyarországon élők tudják, ugyanis egy Európai Uniós felmérés szerint az Északkelet- Magyarországi régió az utolsó előtti helyet foglalja el. Ezen a ragsoroláson egyre csak csúsznak le a magyarországi régiók; már nincs hova…

Hiányzik az orvos, hiányzik a nővér, a kormány mégis hallgat. Miért? címmel mondott parlamenti beszédet dr Varga László az MSZP országgyűlési képviselője.

Az orvosképzés minden országban, így Magyarországon is a drága képzési formák közé tartozik, ez az orvoselvándorlás egyik mozgatórugója, magyarán, hogy más országok jó anyagi körülmények ígéretével, az ottani feltételek jobb mivoltával csábítják el az egyébként jól végzett magyar orvosokat.

Egyes adatok szerint Szlovákiában pl. kétszer, Ausztriában és az Egyesült Királyságban háromszor, Németországban ötször annyit, Hollandiában és Belgiumban akár kilencszer annyit kereshetnek az orvosaink. És hát ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy nemrég Romániában egy átfogó bérrendezés történt.

Az anyagiak mellett nyilván óriási probléma az orvosok számára kiszámíthatatlan munkarend, a megfelelő feltételek hiánya, nyilván azokban az országokban, amik számukra a célországok, nem fordulhatna elő az sem, ami például nemrég a Honvéd Kórházban, hogy elvették a túlórapénzt az orvosoktól.

Nagy az orvoshiány Nógrád megyében, és az ajkai kórházból nemrég érkezett a hír, hogy az összes aneszteziológus felmondott. Egy szemész nem tud adott esetben ellátni egy sürgősségi betegellátás kapcsán funkciót egy osztályon, a neurológus nem jöhet a patológus helyére, és a rezidenseket sem lehet felügyelet nélkül hagyni, nem viselhetik ők mindig az ellátás összes felelősségét, mint ahogy az a Honvéd Kórházban történik.

A komoly orvoshiány nyilván nagyon negatívan befolyásolja az egészségügyi intézményrendszer állapotát. Nem csoda tehát, hogy olyan jelenségeket hallunk az elmúlt hónapokban, hogy például Miskolcon, amikor az egyik bank a jelzálogjogát érvényesítette egy sugárterápiás gép kapcsán, nem is tudott működni, nem tudta szolgálni a Miskolc és környékbeli betegeket.

A diósgyőri városrészben fokozatosan ilyen körülmények között építik le az ellátást, megfigyelhettük ezt minden szintjén az ellátásnak, és gyakorlatilag a Diósgyőri Kórház felszámolása kapcsán is. Először a Diósgyőri Kórházat zárták be fokozatosan, végül az ott helyet foglaló Vasgyári SZTK-t is bezárták.

Ózd térségben hiányzik a legtöbb orvos, kiemelve a háziorvosokat. Zemplén térségében a rossz utak miatt akár 30percet is várni kell, mire kiérkezik az esetkocsi. A falvakban megoldatlan az ellátás.

Lemondott az egészségügyi államtitkár. Nem rég meghalt egy Ember. Hány áldozatra van még szükség, hogy észrevegyék mi történik az országban?

pzsvlAugusztus 1-én megkezdték a kesznyéteni Sajó-híd felújjítását. A híd felújítsa eredetileg március 22-én kezdődött volna el és legkésőbb október végéig kellene átadni. A Fidesz csak ígérni tudott; ideiglenes megoldás sem született. 20 kilométert kell kerülni az ott élőknek. Erről és ezekről beszélt dr. Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő és Pap Zsolt önkormányzati képviselő, az MSZP Tiszaújváros és Környéke Szervezet elnöke.

Bővebben: Hónapokra zárják le a kesznyéteni hidat

forestworker

Közel kétmilliárd forint értékben nyert el uniós forrásokat egy baráti-családi kapcsolatokra épített cégcsoport Rudabánya térségben.
A Veres családhoz köthető Kft-k egymással is versenyeztek a pályázatokon, bár több közülük ugyanoda van bejelentve. Borsodba mentünk, hogy megismerjük a siker titkát – utunk pedig egy rejtélyes vállalkozóhoz vezetett.

Több mint furcsa céges összefonódást fedeztünk fel a Közbeszerzési Értesítő honlapján: az észak-magyarországi cégcsoport tagjai legalább 1,8 milliárd forint értékben hirdettek vagy nyertek meg uniós  pályázatokat úgy ,hogy cégvezetőket és tulajdonosokat egyértelmű rokoni, ismerői szálak kötik egymáshoz. A Kft.-k jó része szinte mindig együtt indul a tendereken – többnyire versenytársak, de alkalomadtán egymásnak is adnak megbízásokat.

A klánjellegű hálózatba egy átlagosnak tűnő közbeszerzési eljárás miatt futottunk bele. Egy kis vállalkozás, a Pannon Turisztika Kft. pályázatot írt ki egy váraszói parasztház szálláshellyé alakítására, amit a Stone Mining Zrt. nyert meg. Ebben nem is lenne semmi érdekes – , a különös az volt, hogy a pályázat kiírója és nyertese azonos címre, a Rudabánya Sport utca 15. alá volt bejelentve.

Ahogy kutakodni kezdtünk tenderen résztvevő Kft-k ( a nyertes mellett a Bódvavölgy Bau, Szinva House Invest, Biodisposal, Myko Industrial) háttere után, egyre többször bukkant fel ugyanaz a telephely. Gyakran találkoztunk Veres Richárd, illetve a Veres család nevével is, akiknek így vagy úgy, de a legtöbb Kft-hez köze volt. (A részletes céges kapcsolatrendszert itt olvashatja: Népszava „Az is az övék” – milliárdos pályázatokon tarol egy borsodi család.)

kbsc gyor 2018 05024-2-re kikapott a Kazincbarcika labdarúgó csapata az ETO FC Győrtől az NB II 33. fordulójának szerdai játéknapján, Putnokon.

Bővebben: Újabb kazincbarcikai vereség

nyiregyhaza kbsc 2018 0425Hiába a győzött hosszú idő után vasárnap a Kazincbarcika NB II-es labdarúgó csapata, szerdán ismét kikapott: ezúttal a Nyíregyháza otthonában, 2-0-ra.

Bővebben: Kikapott a Kazincbarcika a Nyíregyházától

kiscsecsBefagyaszthatják három település, köztük a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kiscsécs állami támogatását. Felkészül a szintén megyénkbeli Taktabáj és Bodrogkisfalud, illetve a szabolcsi Nyírmeggyes.

Bővebben: Kiscsécs: "Jézus Mária, akkor mi lesz velünk? "

nyekladhaza polg hivSurmann Antalt, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládháza új polgármesterének, a tisztségért hárman indultak az időközi választáson.

Bővebben: Surmann Antal lett Nyékládháza új polgármestere

kbsc ill 2017 10Győzelmet aratott vasárnap a Kazincbarcika a vendég Sopron felett a labdarúgó NB II 31. fordulójában, Putnokon.

Bővebben: Az új edzővel végre győzött a Kazincbarcika

nyekladhaza polg hivPolgármestert választanak vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládházán, a tisztségért hárman indulnak – mondta Hollóné Marcinkó Eszter aljegyző szerdán.

Bővebben: Polgármestert választanak vasárnap Nyékládházán

vrck 2017 1028A Kaposvár lesz a Kazincbarcika ellenfele a férfi röplabda NB I döntőjében, mivel az elődöntő hétfői, ötödik mérkőzésen nagy csatában 3-2-re nyert a Kecskemét otthonában.

Bővebben: Röplabda: megvan a Kazincbarcika ellenfele a döntőben

kbsc ill 2017 10A listavezető MTK magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott vasárnap a vendég Kazincbarcika felett a labdarúgó NB II 30. fordulójában.

Bővebben: Simán kikapott a Kazincbarcika az MTK-tól

orszaghazJaniczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere korábban már világossá tette, hogy – bár a párt országos listájáról bejutott a parlamentbe – nem szeretne országgyűlési képviselő lenni.

Bővebben: Az ózdi polgármester nem akar országgyűlési képviselő lenni, de a mandátumát átveszi