A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

mezokovesd tallaiA város focicsapatát működtető cég a nyeresége után keletkező adója egy részét nem a költségvetésbe fizette be, hanem látványcsapat sport támogatásra használta.

Mint azt a g7.24.hu írja, ebben az a pláne, hogy a  Mezőkövesd Zsóry FC Kft., mint a helyi focicsapat működtetője, maga is jogosult  látványcsapat sport támogatásra, tehát a nyereségének egy részét innen szerezte.

Azaz a Tállai-féle focicsapat még abból a pénzből is taótámogat, amit eleve taótámogatásból gyűjtött.

"Ez ugyan törvényes, morális-erkölcsi aggályokat azokban felvet, hiszen a társasági adó az államkasszába is befolyhatna, minden magyar közös boldogulására. Pont ezért a legnagyobb állami cégek általában ódzkodnak is ilyen támogatásra adni az adójukat, mert azzal a fideszes politikusok nehezebben ismételgethetnék a kamerák előtt, hogy a taótámogatásokra szánt pénz nem közpénz" – írja a portál.

Rámutatnak arra, hogy az önkormányzati cégeknél azonban már nem figyelnek annyira az ilyen nüanszokra: a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. leányvállalatai például közel 1,2 milliárd forintot fordítottak sportegyesületek támogatására. A Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. pedig 3 év alatt 7 millió forintot utalt sportszervezetnek az államkassza helyett.

рынок недвижимости
дизайн интерьера