A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

kazincbarcika pollack iskolaHiába a pedagógusok és az intézményi dolgozók 70 százalékának támogatása, nem maradhatott iskolaigazgató a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolát 13 évig irányító Fürjes Gáborné Csépányi Ágnes.

Intézményvezetőt kellett választani a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola élére, mert az eddigi igazgató, a több mint 34 éve tanári feladatokat ellátó, közel 3000 gyermek, 6 intézmény és 270 pedagógus munkáját irányító Fürjes Gáborné Csépányi Ágnes megbízatása lejárt.

Ő maga ismét pályázott, de akadt egy másik pályázó is. Ő Kondorné Sztojka Ágnes, aki eddig az Aggteleki Általános Iskolát vezette, emellett – a történet szempontjából nyilván nem mellesleg – a Fidesz kazincbarcikai önkormányzati frakcióvezetője is.

A jogszabály szerint a nevelési-oktatási intézményvezetői pályázattal összefüggésben az alkalmazotti közösség, vagyis a pedagógusok és minden intézményi alkalmazott állást foglal, hogy támogatja-e az adott pályázó vagy pályázók vezetői megbízását. Eszerint a nevelőtestület kialakítja véleményét a pályázók által benyújtott vezetési programról, majd az intézmény vezetésére vonatkozó program és a szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzelések támogatásáról vagy elutasításáról a szakmai vita és a szakmai munkaközösség véleményének megtárgyalását követően, titkos szavazással határoz.

A nevelőtestület szavazása alapján Kazincbarcikán Fürjes Gáborné Csépányi Ágnes igazgató pályázata elsöprő többséggel nyert Kondorné Sztojka Ágnes beadott pályázatával szemben, mégis a fideszes frakcióvezető kinevezése mellett döntöttek a fővárosi illetékesek, ellentmondva a pedagógusok szakmai véleményének.

Indoklás természetesen nincs.

Vagy a döntéshozók úgy gondolhatták, elég indok, hogy a nyertes pályázó fideszes frakcióvezető?