A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

elkerülő SajószentpéterEgyre nagyobb visszhangja van a Sajószentpéter határában árválkodó forgalmi körnek.

Azért írjuk így, mert körforgalomnak nem nevezhető, jelenleg csupán lassító akadályként működik a városba vezető útszakaszon.
Koleszár István, aki függetlenként indult az időközi önkormányzati választáson a városban, másokkal ellentétben, nem felejtette el a kampány alatt tett ígéretét, hiába nem őt választották az egyes számú körzet képviselőjének. Csoportot hozott létre, melynek témája a légszennyezettség, a zaj, a forgalom és a balesetek, avagy a 26-os fantom elkerülője! Hogy miért is fontos ez a térség szempontjából?

“Egy 2015. évi forgalomszámlálás alapján naponta mintegy 17 ezer jármű halad át a Sajószentpétert kettévágó 26-os úton. Ebből 13 ezer fölötti a személyautók száma, de csaknem 300 busz, majdnem 1300 teherautó, közel másfél száz nehézgépjármű. Mindezeket kell elviselnie a városban élőknek. 2015 óta ráadásul csak romlott a helyzet a 26-oson, a forgalom tovább nőtt és a médiumok többször adnak hírt ezen a szakaszon történt közlekedési balesetekről. Mindezeken túl egészségügyi statisztikák szerint növekedett a térségben a légzőszervi megbetegedések száma, amelynek okát szintén a növekvő járműforgalomra vezetik vissza”- írja a csoport bemutatkozószövege.

A téma azonban nem maradt meg a politika színterén, egyre jobban beásta magát a környéken élők mindennapjaiba is. Nemrégiben olvasói levelet kapott szerkesztőségünk, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a témában jelenleg süketséget színlelő országgyűlési képviselő is komolyan foglalkozott régebben az üggyel.

“2014-ben, a választások előtt, Demeter Zoltán Sajószentpéteren azt a nyilatkozatot tette, hogy 2016. jan. 01-vel folytatják a 26-oson az elkerülőt. Sajószentpétert és Kazincbarcikát érintette volna ebben. A 2018-as választások előtt többször szembesítettem azzal a videóval, melyen ezt nyilatkozta. Ennek az eredménye az lett, hogy a 2018-as választások előtt törölte azt” – írja olvasónk.

Egy dolog biztos, ilyen videót mi sem találtunk, tehát ha létezett, akkor valóban törölték. Ám a szándék nem maradt nyomtalan. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hírei között bárki elolvashatja az ide vonatkozó ígéretet:

„Kiemelten fontos beruházásnak tartom a Sajószentpétert, és Kazincbarcikát elkerülő útszakasz megépítését. Az elkerülő út megépítése egyaránt fontos mind a megyeszékhelyre, Miskolcra történő közlekedés, mind pedig a térség településeinek könnyebb, gyorsabb elérése, elérhetősége miatt. Hiszem, hogy a hatékony, gondosan megtervezett beruházások a térség vészmadarait, rosszakaróit is meggyőzik arról, hogy a lakosság félrevezetésénél, és a hamis információk terjesztésénél hasznosabb tevékenység az, ha szakemberek, civilek, és közéleti emberek együtt, összefogva, egy igaz ügy mögé állnak, és elősegítik, előremozdítják Sajószentpéter, Kazincbarcika, Edelény, és a térségi települések fejlesztését. Tudom, hogy a 26-os elkerülő út mögött erős, igaz emberek állnak, és ezért azt is tudom, hogy a mindenki számára fontos elkerülő út elkészül, és az itt élő emberek szolgálatába áll” – nyilatkozta Demeter 2014. áprilisában, a választási hajrában. Azóta majdnem öt év telt el, az elkerülőből, ami olyan fontos volt a képviselő úr számára, egy méter sem épült idáig. Sajószentpéter és a térség levegője jelenleg is problémás, így, az elfelejtett ígéretek mellett, a szállóport is le kell nyelnie a helyieknek.

 

Forrás: borsod24.com

рынок недвижимости
дизайн интерьера