A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

tavfutes miskolc“A TÁVHŐ nem ér semmit sem! Semmit! Elavult a fűtési rendszer, és egyszerűen nem tud többet 19 foknál. Ennyi a maximum, ami a szobákban van. Ha kihívom a szakembert, azt mondja, pillanatnyi hiba csak, de a húszezres gázszámla azért jön a hó végén” olvasható egy elkeseredett kazincbarcikai ügyfél hozzászólása a témával foglalkozó Facebook csoportban. Mások azt írják, hogy csak mozogva bírják ki a házban, ha leülnek kicsit, máris fázni kezdenek.

Bővebben: Elégedetlenek a távfűtéssel az ügyfelek

avas“Az Avas megint beállt. köszi a közútkezelőnek. Remélem nyugodtan kortyolgatják a kávéjukat” – ilyen és hasonló posztokat lehetett olvasni tegnap a Facebook miskolci érintettségű oldalain.

Bővebben: Így készültek fel az útkarbantartók: Jégpályává vált az Avas

patkány“Tegnap este a Tiszai pályaudvar aluljárójában vártuk hazaérkező nejemet. Én és a patkányok.” – ezzel a szöveggel rakott ki képet a Miskolc és én Facebook-csoportba Durbák György.

Bővebben: Patkányok fogadják a Miskolcra érkező turistákat

strandMár javában dolgoznak a Selyemréti Strandfürdő újabb fejlesztésén. Mint ismert, a régi helyére egy új, 50 méteres medencét építenek.

Bővebben: A miskolciak szerint borzalmasan néz ki a selyemréti strand épületének terve

osiImmár második alkalommal indította el a Segítsünk közösen egy mosolyért! akcióját Osváth Tibor Osi, a Miskolci Nemzeti Színház színésze.

Bővebben: Osi idén is gyűjt a GYEK kisbetegeinek

hajléktalanA városban a legutóbbi felmérések szerint, a nyilvántartásba vett hajléktalanok száma 751 fő, mondta az Átlátszónak Csehely Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának regionális ügyvezetője.

Bővebben: Miskolcon a lakosság fél százaléka hajléktalan

közmeghallgatásIgen lehetetlen időpontban, csütörtök reggel hét órára hirdetett közmeghallgatást a fideszes többségű miskolci önkormányzat. Az időpont azért is furcsa, mert egy ipari városban – mint amilyennek hirdetjük magunkat a médiában – az üzemekben a munka ilyenkor már rég elkezdődött, az esti műszakot befejezők pedig épp alváshoz készülődnek.

Bővebben: A kora reggeli közmeghallgatás unalomba fulladt: közöny és cinizmus jellemezte az ülést

ne szennyezdMiskolcon sem tetszik mindenkinek a kormány új nemzeti konzultációja, ezért egy táblával tiltakozik ellene. A felirat egyértelmű: “Ne szennyezd a postaládámat orbáni konzultációval. Csak dobd a földre!!!”

Bővebben: Ne szennyezd a postaládámat orbáni konzultációval!

buszmegállóA Miskolci Rendőrkapitányság Vasúti Rendőrőrse rongálás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen - közölte a borsodihir.hu.

Bővebben: Valaki nagyon megharagudott a miskolci buszmegállóra

poloskaPoloskainvázió van országszerte – tudósít az RTL Klub. Miskolcon van olyan háztömb, amit teljesen elleptek a rovarok.

Bővebben: Miskolcon van olyan háztömb, amit teljesen megszálltak a poloskák

sportcsarnokA működéssel és vagyongazdálkodással kapcsolatos döntések szerepeltek a miskolci közgyűlés napirendjén – számolt be róla a Borsod Online.

Bővebben: Évek óta rom, de ígérik, a város második sportcsarnoka lesz

852x479-kepek20180502-P1140714.jpgMint ismeretes a Miskolci Egyetem már a korábbi években sem függetlenségéről volt híres, az utóbbi időben gyakorlatilag az egyetem csak a kormánypártok kiszolgálásával került be a hírekbe.

Tavaly Simicskó István, akkori Honvédelmi Miniszter kötelezővé tett előadása okozott nagyobb felháborodást az egyetem hallgatóinak, és néhány oktatójának körében, erről bővebben itt: (http://168ora.hu/itthon/megdobbento-de-ket-miniszterium-is-utasitotta-a-miskolci-egyetemet-hogy-legyen-telt-hazas-simicsko-istvan-eloadasa-13049) de most sikerült egy mégnagyobb botránnyal előrukkolni.

Az atlatszo.hu számolt be róla, hogy a Miskolci Egyetem Fidesz közeli oktatója, Zárug Péter Farkas, egy osztrák síparadicsomban lévő 26 szobás vendégszálló tulajdonosa.
Zárug Péter hűen segíteti a Fideszt mind az országgyűlési választások során, mind a július 15-én tartott időközi választások alkalmával. Az időközi választások előtt nyíltan kampányolt a fideszes jelölt mellett, és az előadása során tanúbizonyságot tett végtelen mértékű szakmaiatlanságáról, valamint arról, hogy nem igazán tud tájékozódni Miskolcon, ami nem is csoda, hiszen nem magyar születésű; gazdasági bevándorló.

Orbán Viktor miniszterelnök, és Kriza Ákos miskolci polgármester leghűbb zsebpolitológusa korábban, még a menekültek lelövésére uszított, és sortűzért kiáltott a határon. Nyilván akkor nem zavarta annyira, hogy nem lövik halomra az országhatárt átlépőket, amikor ő lépett be Magyarország területére.

Ha a szakmaiság és a tudományosság teljes hiánya nem lenne elég, ahhoz, hogy a Miskolci Egyetem legalább a függetlenség látszatát megtartva megszabadúljon méltán hirhedt és “elfogulatlan" oktatójától, akkor még grátiszként itt a szálloda egy síparadicsomban, amely értéke körülbelül 600 millió forintra tehető. Viszonylag erős kételyek merűlnek fel azzal kapcsolatosan, hogy Magyarország annyira erős és gazdag ország lenne, hogy egy egyetemi oktatói fizetésből valaki az Alpokban luxusszállodát tudjon vásárolni. Legalábbis eddig még nem nagyon láttunk olyan oktatót, aki ekkora értékű vagyontárgyat tudott volna venni, az egyetemtől kapott fizetéséből, de persze megeshet, hogy Zárug Péter is okosabb mint Mark Zuckerberg, és Mészáros Lőrinc babérjaira tör.

Szerencsére a szálloda jól üzemel, többek elmondása szerint, ebben nagy segítséget nyújt az is, hogy a szállodát gyakran látogatják a miskolci önkormányzat vezetői, és a miskolci fideszes elit. Nem is lenne semmi meglepő a történésekben, csak egy újabb fideszes tehetség feltörekvése és álomszerű meggazdagodása, gyakorlzilag mindennapos esemény... Ám úgy fest, hogy sok gonddal is jár a szálloda, mivel Zárug Péter Farkas órái -feltehetőleg külföldi tartózkodásának köszönhetően- az első héten elmaradnak. Ezért akár hálásak is lehetnének a hallgatói mert így nem kell az egyetemen is a kormány-propagandát hallgatni 90 percben, ellenben, így nem kapnak hiteles mintát arra vonatkozóan, hogy milyen “politológusok” ne legyenek a jövőben.

41566194_278624826083285_80600352709148672_n.jpgA Padtársak Miskolc civil közössége meghirdette „Nők a közéletben” című előadássorozatát, amelynek első vendége szeptember 14.-én 17.00 órától a magyar politikai színtér egyik legharciasabb és legnépszerűbb női közéleti szereplője, Kunhalmi Ágnes lesz. Cím: Miskolc, Széchenyi u. 68. l. emelet.

A Padtársak olyan miskolci és Miskolc környéki településeken élő polgárok civil közössége, amelynek tagjai Tudatos Állampolgárként tesznek azért, hogy Miskolc és Magyarország olyan hellyé válhasson, ahol az emberek elégedettek, és örömteli, szabad életet élhetnek.

A Padtársak aktuális vendége az ellenzéki összefogás egyik legelhivatottabb mozgatórugójaként küzdött és küzd ma is a változásért. Kunhalmi azon kevesek közé tartozik, akik az országgyűlési választási vereség után is meggyőződéssel és hittel járják a vidéket, és örömmel tesznek eleget a meghívásoknak. Népszerűségét egyszerűségének, nyitottságának, egyenességének köszönheti, és kiváló kommunikációs képességének hála korosztálytól függetlenül képes a társadalom minden rétegét megszólítani. És hogy nőként hogyan boldogul ebben a kőkemény világban? Nyilván nehezebb érvényesülnie, de erre csak annyit mond: „Ne menjen az ember lánya politikusnak, ha nem bírja a kritikát és az igazságtalanságot”! Szívügye az oktatás, ahogy a társadalmi egyenlőségért, illetve épp a nők egyenjogúságáért is nap, mint nap megvívja sajátos és izgalmas harcait.

Akik eljönnek a Miskolcon tartandó előadására, megtudhatják, hogy Kunhalmi Ágnes hogyan tudja amolyan forradalmárként, mégis nőiességét megőrizve folytatni a demokráciáért vívott küzdelmet ebben az egyenlőtlen harcban is. Kiderül, hogy milyen ember valójában az MSZP választmányi elnöke, hogy folyamatos elfoglaltságai mellett hogyan talál időt a családjára, az edzésekre, a piacolásra, vagy épp egy kerti főzésre.

Az is felszínre kerül, miért kötődik Ágnes annyira városunkhoz, Miskolchoz, és persze megannyi más téma is, hisz ez alkalommal adott a lehetőség, hogy bárki feltegye őszinte kérdéseit a politikusnőnek.

Az előadássorozat következő vendégei október 10-én V. Naszályi Márta a Párbeszédtől, majd Ambrus Gyöngyi az Új Kezdet alelnöke lesznek. 

maxresdefault.jpg

Gyenge lobbi, hazugság vagy Miskolcnak fideszből is csak a selejt jutott?

Kriza polgármester 2015 áprilisában Orbán Viktorral az oldalán jelentette be, hogy 1000 hektáros Ipari Parkot hoznak létre Miskolcon. Szenzációhajhász bejelentésük így hangzott: „Ahhoz, hogy ide tudjon kapcsolódni Miskolc, arra van szükségünk, hogy legyen ipari terület, ahol fogadni tudják azokat a beruházásokat, amelyek a teljes foglalkoztatást megvalósítják, ezért ez az iparterület ezer hektáron jön létre.” 2016-ban már így látták a helyzetet: „A miniszterelnök a Miskolc Televízió riporterének kérdésére elmondta, vannak az asztalán olyan gépjárműipari beruházások, ahol 2-3 magyar város közül választanak majd a befektetők, és Miskolc is a lehetőségek között van.”

 

Több mint három év telt el és ismét lelepleződött a hazugsággyár!

Új Ipari Park azóta sincs, a „városvezetés” Hernádnémeti melletti területet ajánlgatott a BMW-nek. Nem is csoda, hogy elzavarták őket és Debrecent választották. Miskolc egy több, mint 320 milliárd forintos gyárat és 1000 munkahelyet veszített. Az elmúlt években pedig volt itt mindenki, aki nem győzte dicsérni az előkészületeket. Kósa, Lázár, Gyopáros. Nem ért semmit ma kiderült, teljesen alkalmatlan a városvezetés és a Fideszes lobbi.

 

A 2014-es országgyűlési választás előtt azzal kampányoltak a miskolci Fidesz-jelöltek, hogy újraindítják az acélgyártást Diósgyőrben. Noha Mengyi Roland, a borsodi közgyűlés volt fideszes elnökének részvételével ünnepélyes alapkőletétel is volt és a volt állami Eximbank is jelentős hitelt adott, nincs nyoma az acélműnek. A terület pusztul, a beruházó hallgat.

Láthatóan más sem sikerül: „2016 végén (vagy legkésőbb 2017 elején) megkezdődik a Diósgyőri vár rekonstrukciójának folytatása és a Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemének fejlesztése.” Ez sem kezdődött el, de biztos jön a következő szenzációs kommunikációs lufi. Szégyelljék magukat!

DSC 0220Az Ifjúsági és Szabadidő Ház sorsát kérte számon Dr. Simon Gábor, az MSZP frakcióvezetője a városvezetésen. Pont egy évvel ezelőtt a 2017. év júniusi közgyűlésen robbant a bomba, mikor képviselői kérdésre Kriza Ákos elismerte, hogy titokban az Ifiház nyár végi bezárását készítik elő. A hír hallatán a kulturális centrum megmentése érdekében páratlan összefogás alakult ki, az ellenzéki pártok egységesen tiltakoztak és számos civilszervezet is a bezárás ellen tiltakozott.

Bővebben: Kiss alpolgármester: Az Ifiházzal kapcsolatos cél nem változott

osszefogas ill

Július 15-én időközi önkormányzati választást tartanak Miskolc 12. számú önkormányzati körzetében, mivel az addigi önkormányzati képviselőt, Hubay Györgyöt parlamenti képviselővé választották. A függetlenként induló Erdei Sándort mind a hat ellenzéki párt támogatja, így létrejött a teljes ellenzéki összefogás.

Bővebben: Az MSZP frakciószövetségese a Párbeszéd is Erdei Sándort támogatja

mszpMiskolc 12. számú önkormányzati körzetében 2018. július 15-én időközi önkormányzati választást tartanak. Az MSZP Miskolci Szervezete a független képviselőjelöltként induló Erdei Sándort támogatja a választáson.

Bővebben: Az MSZP Miskolci Szervezete független jelöltet támogat

ute dvtk 2018 0428Az Újpest 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 28. fordulójában, a vendégcsapatban így vereséggel mutatkozott a hétfőn kinevezett új vezetőedző, Fernando.

Bővebben: Újpesti vereséggel mutatkozott be a DVTK új edzője

gercsak szabina tel avivA korosztályos olimpiát, világ- és Európa-bajnokságot nyert dzsúdós az 1. fordulóban hosszabbításban kikapott, ezzel befejezte szereplését  a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokságon.

Bővebben: A miskolci Gercsák Szabinának nem jött össze az Eb