A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

diosgyori strand 2017 1021De hogy hol lesz, azt persze nem lehet tudni. Erről dr. Kriza Ákos polgármester beszélt ingerülten a miskolci önkormányzat októberi közgyűlésén, csütörtökön.

Ráadásul mindezt minősíthetetlenül emelkedett hangnemben, szinte ordibálva tette, akkor, amikor dr. Simon Gábor, az MSZP frakcióvezetője a megígért, ám elmaradt miskolci fejlesztéseket kérte számon a városvezetőn.

Simon ugyanis a közérdekű bejelentések, kérdések között felhozta például az Avasi Kilátó ügyét, ahol 2010 óta semmi sem történt (pedig a tervek már megvoltak, de az új, fideszes városvezetés 2010 után elvetette azokat), a Science múzeum építését, amelyet szintén leállítottak (állítólag feljelentést is tettek, de ebben sem történt előrelépés azóta sem). Az Avas Szállóról korábban azt ígérte a városvezetés, hogy most, amikor az végre ismét városi tulajdonba került, megindulhat az építkezés. Persze, hogy nem indult meg, az épület továbbra is lepusztult állapotban, szinte romokban hever. Simon szóba hozta az egykori Tiszti Klub ügyét is, amit a fideszes városvezetés átadott a cserkészeknek mondván, majd ők hasznosítják. Azóta is ott áll kihasználatlanul a felújításra váró épület.

És természetesen szóba került a már említett diósgyőri strand ügye is, amit 5 éve zártak be egy évre, s miután a területének jelentős részét elvették, a strandot többszöri ígérgetésük ellenére sem nyitották meg újra. A jelek szerint viszont jelenlegi helyszínén nem is fogják, mert az ingerült polgármester szerint az ingatlan már alkalmatlan a strandfunkció betöltésére. Simon szerint viszont ez nem igaz, mert az elvesztett területet (amit a Lovagi Tornák Teréhez csaptak Krizáék) pótolhatják, például úgy, hogy a strand a hegy felé terjeszkedik tovább. Ráadásul azt sem tudni, hol lenne a polgármester által ígérgetett új strand, s milyen pénzből építenék azt meg. A város ugyanis az elmúl hét évben kizárólag uniós, állami pénzeket használt a fejlesztésekhez, márpedig strandépítésre nem valószínű, hogy tudnak uniós forrást szerezni.

Krizát a kritika meglehetősen érzékenyen érintette, s magából kikelve ismét elővette a jól bevált fideszes trükköt, az elmúltnyolcévezést. A szocialistákat okolta a beruházások késlekedéséért, noha a várost már a Fidesz irányítja hetedik éve. Ráadásul nemhogy nem készült el egyetlen ígért beruházás sem, még csak el sem kezdődött. Büszkélkedett ugyanakkor a vár részleges rekonstrukciójával (amiről még a 2010-es kormányváltás előtt a szocialisták döntöttek), illetve a selyemréti strand átépítésével, amit szintén a szocialisták készítettek elő több mint hét éve.

A magából kifordult polgármester láthatóan nem tudott mit kezdeni a jogos kritikákkal, s megpróbálta arrogáns és hangos szavakkal elhárítani magukról felelősséget.

Nem tudni, ki hitt neki, de hogy a tények ismeretében az ellenzéki közgyűlési képviselők biztosan nem, arra mérget lehet venni.

S ezen még az ordibálás sem segített.