A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

pv napenergia logo joÁllítják: a miskolci PV Napenergia az ország egyik legszerethetőbb munkáltatója.

A magyar kis- és középvállalkozások egyre inkább küzdenek a munkaerőhiánnyal egy nemrégiben közzétett kamarai elemzés szerint. A megfelelő munkatársak megtalálása és megnyerése mellett a vállalatvezetők 60 százalékának a dolgozók megtartása okoz nehézséget.

A DreamJo.bs állásportál szeptemberben hirdette meg a Szerethető Munkahely Díjat, hogy megmutassa, Magyarországon százával vannak olyan cégek, amelyek tesznek azért, hogy hosszabb távon is sikeresen tartsák meg munkatársaikat. A versenyre többszáz, 250 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalkozás nevezett. A pályázatok elbírálásában bárki részt vehetett, aki jelentkezett zsűritagnak a díj weboldalán.

Az elbírálás alapjai azok a bemutatkozók voltak, amelyekben a cégek munkatársai arról meséltek, milyen náluk a munkakörnyezet, milyenek szakmai fejlődési lehetőségeik, mennyire terheli a munka a magánéletüket, hogyan tudnak együttműködni a főnökeikkel, mik azok a mozzanatok, amelyek a közösséghez kötik őket, illetve miért maradnak ott a piaci csábítások ellenére is. A zsűri – az egyenlő esélyek szem előtt tartása érdekében – 10 véletlen szerűen kiválasztott képes- szöveges önjellemzés alapján osztályozhatta ötös skálán, mennyire lehet öröm az adott cégnél a munka.

A majdnem 600 fős önkéntes zsűri, közel 3000 leadatott szavazata alapján a legtöbb pontot kapott – az eredetileg tervezett 100 helyett, pontegyenlőség miatt – 107 cég nyerte el és használhatja egy éven keresztül a Szerethető Munkahely címet. Köztük Miskolc legszerethetőbb munkahelye, a PV Napenergia (3526 Miskolc, Blaskovics László u. 5., telefon, 46/780-070).

A díjazott cégek teljes listája a szerethetomunkahelyek.hu weboldalon megtalálható.

„A győztes cégek legnagyobb része, közel 60 százaléka 50 főnél kevesebbet foglalkoztató kisvállalkozás. Nagyon örülünk, hogy a versenyen keresztül ők is be tudtak mutatkozni, hiszen ahogy a legfrissebb kamarai adatokból is látszik, éppen számukra okoz különösen nagy problémát a munkaerőhiány” – értékelte az eredményeket Németh Anna, a DreamJo.bs társalapítója. „A versenyre benyújtott pályázatokkal a fővárosi és vidéki vállalakozások egyaránt bebizonyították, hogy több olyan munkahely is van Magyarországon, ahová még hétfőnként is érdemes bejárni dolgozni. Bízunk benne, hogy a szerethető cégek jó gyakorlataiból ötletet meríthetnek a hazai vállalkozások, így egyre több cég teremthet olyan környezetet, ahol hosszútávon is szívesen maradnak a kollégák”– tette hozzá.

A verseny eredményei szerint az ország legszerethetőbb munkahelyeinek 41 százaléka a technológia ipar szereplője, de kerültek a legjobbak közé mások mellett a szolgáltatás, az építészet, ingatlanpiac és az oktatás területén tevékenykedő vállalkozások is.

A verseny még nem ért véget, hiszen a november 24-ei ünnepélyes díjátadón a Coca Cola Magyarország, az Invitel, a CIB Bank a Café PR és a CX-Ray képviselőiből álló szakmai zsűri négy különdíjat és értékes nyereményeket oszt ki a Magyarország 107 legszerethetőbb kis- és középvállalkozása között.