A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

varga laszlo harangozo tamas 2017 1121Január 1-jétől eltörlik a kötelező kéményseprést. Erről tartott sajtótájékoztatót Miskolcon dr. Harangozó Tamás és dr. Varga László országgyűlési képviselő.

Harangozó elmondta, embertelennek és a jövő tekintetében veszélyesnek tartja az október 31-én elfogadott törvényjavaslatot, miszerint megszüntetik a kémények rendszeres és kötelező tisztítását, ellenőrzését. Míg régen ez évente kétszer is kötelező volt, mára ezt teljesen megszüntették. Az Országgyűlés fideszes többsége annak ellenére döntött így, hogy Áder János köztársasági elnök egyszer már visszaküldte a törvényjavaslatot annak komoly veszélyessége miatt.

Harangozó aggodalmát fejezte ki, hogy a sok helyen elmaradt kéményseprés emberi életeket követelhet. A legnagyobb veszélynek a magatehetetlenek, az idősek és a gyermekek vannak kitéve. Ezért többször is hangsúlyozta, hogy mint a törvényben is benne van, ugyan a megfelelő munkálatokat elvégzik ingyen, de csak azoknak, akik kérik, bejelentést tesznek erről. Sajnos az embereket nem tájékoztatják erről megfelelően, mondta.

A rosszul működő tüzelő berendezések, illetve a kéményseprés elmaradása amellett, hogy emberi életeket követelhet, közvetve hozzájárulnak a térségben az év egy részében egyébként is nagymértékű légszennyezéshez, mondta Varga, aki szintén felelőtlenségnek tartja a törvény elfogadását. Az államnak kötelessége lenne ezt a szolgáltatást tisztességesen megszervezni és minden magyar állampolgár számára rendelkezésre bocsájtani, mondta el.

Mindezek mellett a képviselők kitértek arra is, hogy az MSZP mindent meg fog tenni a kéményseprés rendszerének átalakításáért, a lakosság biztonságáért, de addig is fontosnak tartják az emberek tájékoztatását a megváltozott jogszabályról.

рынок недвижимости
дизайн интерьера