A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

dvtk logo joA Diósgyőr Mezőkövesden izgalmas mérkőzésen 3-2-re legyőzte a vendég Debrecent szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Nagy lendülettel és jól kezdett a Diósgyőr, amely bő negyedóra elteltével már két góllal vezetett. Ettől érthetően kissé össze is zavarodott a Debrecen, de a miskolciak nem tudták lezárni a mérkőzést. A Loki a félidő hajrájában szépített, közvetlenül a szünet előtt azonban nehéz helyzetbe került, mivel a magáról megfeledkezett Jovanovicot kiállította a játékvezető.

A fordulást követően a DVTK biztosan őrizte előnyét, s kissé átadta a területet a Debrecennek: erre kis híján ráfázott, de Ferenczi lövése a kapufán csattant. A diósgyőriek terve azonban bejött, mivel a hajdúságiak túlságosan is kitámadtak, labdavesztés után pedig a DVTK egy villámgyors kontrával növelte előnyét.

A Debrecen nem adta fel, és újra nagy lendülettel támadott, a védő Ferenczi újfent hatalmas helyzetet hagyott ki, de rögtön ezután Tőzsér szépített, nyílttá téve ezzel az utolsó tíz percet. A Debrecennek meg is voltak a lehetőségei, de az eredmény már nem változott. A vendégcsapat a találkozót kilenc emberrel fejezte be.

A miskolciak több mint nyolc év után nyertek bajnoki találkozón a hajdúságiak ellen, ezt megelőzően legutóbb 2009. július 25-én örülhetett a DVTK.

 

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 3-2 (2-1)

Mezőkövesd, 1655 néző, v.: Bognár

gólszerzők: Ugrai (12.), Karan (17.), Busai (76.), illetve Takács T. (36.), Tőzsér (82., 11-esből)
kiállítva: Jovanovic (45+1.), Ferenczi (96.)

sárga lap: Vela (53.), Kocsis (73.), illetve Könyves (53.), Kinyik (55.), Ferenczi (95., 96.

 

Diósgyőri VTK: Antal – Nagy T., Lipták, Karan, Tamás – Kocsis, Vela, Busai (Eperjesi, 89.) – Joannidisz (Szarka, 75.), Ugrai (Tóth B., 95.), Bacsa

Debreceni VSC: Novota – Bényei (Sós, 87.), Szatmári, Ferenczi J., Kinyik – Bódi, Tőzsér, Jovanovic, Varga K. (Filip, a szünetben) – Könyves, Takács T. (Mengolo, 71.)