A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

mirabal noverekA Mirabal-nővérek (Patria, Minerva, Maria Teresa) meggyilkolásának napját 1999-ben nyilvánította világnappá az ENSZ. Ezt Miskolcon is tiszteletben tartják. A szocialisták.

Csendes demonstrációt tartott az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei  nőtagozata Miskolcon. Az eseményen megemlékeztek a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjáról is. 

Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke elmondta: fontos,hogy ratifikálják az Isztambuli Egyezményt,:az Orbán-kormány ezt az ügyet szeretné a szőnyeg alá seperni, ezért is olyan fontos kiállni és felhívni a figyelmet.

Kitért arra is, hogy szocialistaként fontosnak tartja a harcot Orbán Viktor és kormánya ellen, a nők mellett fiatalok, közalkalmazottak és a szegények is szenvednek a kormányzati intézkedések miatt. Azért vették fel ismét a sáljukat, hogy felhívják a figyelmet: ezt már nem tűrheti az ország és a Fideszt le kell váltani.

Gurmai hangoztatta, hasonló munkakörben  a nők átlagosan ma még mindig kevesebbet keresnek a férfiaknál, ezért már többször benyújtották az „egyenlő munkáért egyenlő bért” javaslatukat az Országgyűlésben, de a kormánypárti képviselők azt minden alkalommal leszavazták.

Az MSZP decemberben országszerte adománygyűjtő akciókat szervez, sok rászoruló családon segítenek.

"Sajnos ma, Magyarországon, egyre több a nehéz helyzetű ember" – mondta Gurmai.