A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

varga laszlo 2017 1016Az MSZP-s képviselő rámutatott: fejlesztési ügyekben Miskolc lakóit is csupán „ígérgetésdömpinggel” etette  az elmúlt években a fideszes kormányzat.

„Mi lesz a nagyvárosoknak ígért fejlesztésekkel?” címmel intézett azonnali kérdést Miskolc országgyűlési képviselője a kormányzat éppen jelen lévő tagaihoz hétfőn az Országgyűlés plenáris ülésén.

Dr. Varga László szerint:a Modern Magyarország program keretében az Orbán-kormány olyan dolgokat ígérgetett a nagyvárosoknak, így Miskolc lakóinak is, melyek az uniós forrásokból amúgy is járna nekik. A beruházásokra összességében betervezett 3388 milliárd forintnak ugyanakkor csak alig több mint 10 százaléka érkezett meg Magyarországra szeptember közepéig.

„Több projekt is csúszik országszerte, mi több, részben, vagy egészében elmaradt” – jelentette ki a miskolci szocialista képviselő, emlékeztetve: egy kapavágás sem történt például a miskolctapolcai fürdőfejlesztés ügyében, a diósgyőri vár rekonstrukciója sem halad, s az M30-as sem épül tovább Kassa irányába. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz évekkel ezelőtt megígérte a Tiszai pályaudvar melletti intermodális csomópont, illetve az Y-híd megépítését is – ezt sem sikerült eddig teljesíteniük.

"Mit tesznek a beruházások felgyorsításáért?" – kérdezte Varga.

Horváth István, a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár minderre – nagy meglepetésre – azt mondta, hogy a Modern Városok program „az egyik legfontosabb kormányzati fejlesztés”, s az szerinte a terveknek megfelelően, jól halad.

Vagyis – szokás szerint – a Fidesz-kormány profi és tévedhetetlen. Mindezt nyilván a miskolciak is érzékelik – saját bőrükön tapasztalhatják a nagyszerű fejlődést.

Viszontválaszában Varga kijelentette:ez nincs így, ráadásul a kritikákat a kormányzat nem veszi figyelembe, a kérdésekre pedig senki sem válaszol normálisan. A szocialista képviselő figyelmeztetette a kormányzatot, hogy "ne verjék át a megyei jogú városban élőket, ne verjék át a miskolciakat!"