A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

jegesmedvek brasso 2018 0105A címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék csapata öt góllal nyert hazai pályán a román Corona Brasov ellen a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján.

A mérkőzésről Leppanen kisebb sérülés miatt hiányzott, ám így sem okoizott gondot a vendégek legyőzése.

"Nagyon örülök a mai győzelemnek, és annak, hogy tét nélkül is ennyire tudunk küzdeni, egy pillanatra se engedünk le. Az első perctől kezdve kézben tartottuk a mérkőzést, mindenki a megbeszéltek szerint tette a dolgát. Kicsivel több időnk volt pihenni az elmúlt két nap alatt, ez meg is látszott a csapaton, de szükségünk is volt rá, hiszen az elmúlt időszakban meccs meccset követett. Nagyon jó volt ma este az ellenfél is, talán nem is láttam még őket ennyire jól játszani, de szerencsére mindenre megvolt az ellenszerünk, és a második játékrésztől uralni tudtuk a mérkőzést" – nyilatkozta a mérkőzést követően  Mikael Tisell, a Jegesmedvék vezetőedője.

A másik esti találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az utolsó harmadban őrölte fel a házigazda Fehérvári Titánokat úgy, hogy a 42. percben született az összecsapás első gólja.

 

Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék–ASC Corona Brașov 7-2 (1-1, 3-1, 3-0)

Miskolc, Jégcsarnok, néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Muzsik, Vincze.

Góloik: Vas (2. p.), Tóth A. (22. p.), Kulmala (23. p., 41. p.), Láda (24. p.), Sakaris (48. p.), Pavuk (53. p.), illetve Filip (17. p.), Walls (26. p.) 

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) – Láda, Rusk, Galanisz, Magosi, Miskolczi – Rantanen, Ruikka, Pavuk, Sakaris, Vas – Joe, Vojtkó, Hajós, Kulmala, Tóth A. – Berta, Ritó, Tóth G.

ASC Corona 2010 Brașov: Tőke (Polc) – Filip, Sirokovs, Macmillan, Walls, Zabludovsky – Nagy, Ölander, Mihály, Saluga, Tranca – Bors, Yemelyanenko, Bíró G., Bíró M., Molnár – Bíró O., Imecs, Mihály E., Péter, Zsók. 

 

Toivábbi eredmények:

Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)

EV Vienna Capitals (osztrák)–SC Csíkszereda (román) 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Ferencvárosi Torna Club–UTE 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

 

(Fotó: dvtk.eu/Szabó Krisztián)