A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

jegesmedvek nyitra 2018 0123A HK Nitra jégkorongcsapata nyerte meg az első alkalommal kiírt Visegrád Kupát, miután a döntő keddi visszavágóján szétlövésben jobbnak bizonyult a DVTK Jegesmedvéknél.

A házigazdák a 14. percre kétgólos előnybe kerültek, de a miskolciak az első harmad hajrájában szépítettek, a második közepén pedig egyenlítettek.

Fél perc múlva azonban ismét a nyitraiaknál volt az előny, akik a harmadik játékrészben megint két góllal vezettek. Mivel az első meccset a DVTK otthon 4-2-re nyerte meg, következett a hosszabbítás, majd a döntés a szétlövésre maradt: a hazaiak a nyolcadik pár után 2-1-re bizonyultak jobbnak, így saját közönségük előtt ünnepelhettek.

A Visegrád Kupában a DVTK és a HK Nitra mellett a Fehérvár AV19, az Újpest, a MAC Budapest, a HK Poprad, a Nové Zámky (Érsekújvár), valamint a Zilina (Zsolna) indult.

"Nagyon kemény, hajtós mérkőzésen vagyunk túl. Ahogy azt sejteni lehetett, a Nyitra keményen beleállt a mérkőzésbe, és ez az a szint, ahol nagyon kevés helye van a hibáknak. Jobban kezdett a házigazda, ám nekünk is sikerült végig játékban maradni. A rendes játékrész végét a hazaiak nagyon megpörgették, a hosszabbításban pedig nekünk volt több lehetőségünk. Ez a mérkőzés az utolsó pillanatig eldőlhetett volna bárki javára. A büntetőlövés egy lutri, amiben most sajnos alulmaradtunk, ennek ellenére le a kalappal a csapat előtt, nagyot küzdöttek, és köszönjük a rengeteg szurkolónak is, akik idáig elkísértek minket" – nyilatkozta a mérkőzést követően  Mikael Tisell, a Jegesmedvék vezetőedzője.

 

Visegrád Kupa, döntő, visszavágó:

HK Nitra–DVTK Jegesmedvék 5-2 (2-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel

Nyitra, Nitra Arena, 3067 néző. Játékvezetők: Babic, Soltész Baluska, Tvrdon.

Gólok: Kristof (5. p.), Blackwater (14. p.), Rais (29. p.), Paulovic (50. p.), Ruckay (szétlövés), illetve Sakaris (19. p.), Galanisz (28. p.)

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) – Albert, Joe, Galanisz, Hajós, Berta – Láda, Leppanen, Kulmala, Magosi, Miskolczi – Köllő, Rantanen, Pavuk, Ritó, Sakaris – Rusk, Vojtkó, Tóth A., Tóth G., Vas.

HK Nitra: Lawson – Mezei, Rygl, Macík, Kristof, Paulovic – Milam, Ordzovensky, Blackwater, Ruckay, Slovák – Versteeg, Csanyi, Ruckay, Rzavsky – Pupák M, Pupák, Korím, Fominykh, Sille.

 

A kupát 7-6-os összesítéssel a Nitra nyerte.

(Fotó: dvtk.eu/Szabó Krisztián)