A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

varga laszlo ill 2018Az Együtt elnöksége úgy döntött, hogy egyoldalú döntéssel visszalépteti két egyéni országgyűlési képviselőjelöltjét egy-egy olyan egyéni országgyűlési képviselőjelölt javára, akik már 2014-ben is bírták a párt támogatását.

"Konzultálva az Együtt szegedi és miskolci szervezetével a párt arra kér minden pártot és civil szervezetet, hogy Szegeden, illetve Miskolcon Szabó Sándor és Varga László szocialista politikusokat támogassák!" – írja honlapján az Együtt.

Közölték: az Együtt hétfőn jelentette be, hogy egyoldalú döntéssel visszalépteti egyéni képviselőjelöltjeit az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára. Ezt korábban megelőzte az a szintén egyoldalú döntés, amellyel az Együtt Pécsett Mellár Tamás, független jelölt indulását támogatta.

Az Együtt megítélése szerint az együttműködésről és a koordinációról szóló beszédet immár tetteknek kell követniük, ebben kíván a párt másoknak példát mutatni.

2018 tavaszán le lehet váltani, kisebbségbe lehet szorítani az Orbán-rezsimet. Ehhez reális terv szükséges, és míg más pártok egypárti kormányváltásról hazudoznak és együttműködésre való képtelenségről tesznek tanúbizonyságot, addig az Együtt cselekszik. Az Együtt elnöksége abban hisz, hogy sok egyéni választókerületben le lehet győzni a Fidesz jelöltjét, ha egy jelölt száll szembe a kormánypárt képviselőjével. Csak az számít, hogy ki helyben a legalkalmasabb, és ki mögött áll megfelelő teljesítmény és hitelesség.

Éppen ezért az Együtt folytatni kívánja az egyoldalú visszaléptetések gyakorlatát a megoldáskeresés érdekében. A párt vezetése konzultált az Együtt szegedi és miskolci szervezetével. Szegeden az Együtt alpolgármestert ad és koalícióban működik együtt a várost vezető Botka László csapatával. Miskolcon hosszú évek óta rendszeres ételosztással, tüntetés-szervezéssel, civil tettekkel működik együtt az Együtt szervezete más, baloldali és liberális mozgalmakkal.

Éppen ezért úgy ítéli meg a párt, hogy Szegeden Szabó Sándornak (Csongrád megye 1.), Miskolcon pedig Varga Lászlónak (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2.) kell újra nyernie saját egyéni választókerületeikben. Ennek érdekében az Együtt elnöksége visszaléptette a párt képviselőjelöltjeit ezen egyéni választókerületekben.

Az Együtt bízik abban, hogy az elkövetkező hetekben más pártok is a tettek mezejére lépnek, befejezik az együttműködés szavaival folytatott, eredménytelen kiszorítósdit. A liberális demokrata ellenzéki párt bízik abban, hogy más pártok is felismerik a választók elvárását, és visszaléptetik egyéni jelöltjeiket a győzni képes jelöltek javára. Az Együtt minden demokrata párt figyelmébe ajánlja a már 2014-ben is győztes Szabó Szabolcs csepel-soroksári egyéni képviselőt, valamint Berkecz Balázs (Pécs), Baranyi Krisztina (Ferencváros-Józsefváros), Vajda Zoltán (Mátyásföld-Zugló), Lövei Csaba (Nyíregyháza), Bod Tamás (Orosháza), Molnár Tibor (Tapolca-Sümeg-Ajka), Kerepesi Tibor (Kaposvár), Vargha Nóra (Dunakeszi) és Juhász Péter (Belváros) képviselőjelöltjeit.