A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

dvtk stadion illA DVTK új otthonát korábban február 2-ra ígérték, ehelyett a hazai meccseket májusig Mezőkövesden játszhatják.

A 2016 óta épülő, közel 15 ezer férőhelyes katlan a Magyar Nemzet információja szerint nem készül el a következő hónap elejére, a lap azt írja, a focistákat már értesítették is, hogy az első öt hazai NB I.-es mérkőzést Mezőkövesden kell lejátszaniuk, mellékelve azt a kérést, hogy ne szóljanak erről senkinek se.

Az NB I.-es menetrend alapján ezek alapján feltételezhető, hogy egy első meccsét az új stadionban a DVTK május 19-én játssza a Paks ellen, ezt követően pedig már csak egyetlen találkozó vár rá, június 2-án annak a Videotonnak a vendéglátójaként, aminek tulajdonosa, Garancsi István Fidesz-közeli vállalkozó cége, a Market építi a miskolci arénát.

A lap kereste a miskolci klubot, a sajtósuk azt kérte, az építőhöz, illetve a beruházás gazdájához forduljunk, a Diósgyőrt egyébként nem értesítették arról, hogy a Fradi elleni első hazai tavaszi bajnoki mérkőzést nem játszhatják még az új arénájukban.

Ezt követően hívták a Diósgyőristadion.hu-n található információs vonalat, de ott elhárították a nyilatkozatot, semmilyen módon nem adhatnak információt, kérték, forduljanak a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjához, vagyis Fürjes Balázsékhoz. Ott telefonon írásos kérdésfeltevést kértek és későbbi választ ígértek. A mezőkövesdi egyesület nem volt elérhető, tőlük a kényszerbérlet részleteiről érdeklődtek volna.