A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

gogos.vargaMiskolci piacokon, és a megyeszékhely környező településein is járt szombaton Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP országos elnökhelyettese. Látogatása az országos kampánykörútjának része volt, támogatva ezzel a helyben induló szocialista jelölteket, Miskolc 2-es választókörzetében dr. Varga Lászlót, az MSZP jelenlegi országgyűlési képviselőjét, illetve jelöltjét. „Olyan körzetekbe megyek, ahol esélyes indulóink vannak, Miskolcon ilyennek tartom Lacit, aki keményen küzd a győzelemért. Látogatásom során pedig azt láttam, Miskolc 2-es körzetének szocialista jelöltje elfogadott az emberek körében, népszerű” – mondta érdeklődésünkre Gőgös Zoltán.

 

A szocialista agrárpolitikus ellátogatott a Vasgyári, valamint a Búza téri piacra is, ahol a termelőkkel, kereskedőkkel beszélgetett. „Elmondták, mi az, amiben változást szeretnének. Az egyik legfontosabb: az áfacsökkentés kérdése. Az erről szóló javaslatomat az elmúlt években ezerszer benyújtottam, de a Fidesz sorra elutasította” – fogalmazott.

Gőgös Zoltán felháborodva mesélte, amit a miskolci piacokon több őstermelőtől is hallott, miszerint egy gépi hang telefonon arra szólítja fel őket, menjenek be a falugazdász irodákba, ahol egy országvédő nyilatkozatot kell aláírniuk. Volt, aki bement, és ott migránsozó, Sorosozó papírt akartak vele aláíratni. „Felháborító ez az akció, amit az Agrár Kamara végez, visszaélve a hatalmával, kiszolgálva a kormánypropagandát. Azt gondolom, hiszem, a kamara nem használhatná fel erre az adatbázisát, éppen ezért meg fogjuk tenni a megfelelő jogi lépéseket” – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Ennek kapcsán mondta el azt is, miskolci látogatása során többen is panaszkodtak a kamara munkájára, és támogatnák, ha megszűnne a kötelező kamarai tagság. „Ebben a formában, hogy nem tudni, kinek az érdekét képviseli, semmi szükség erre a szervezetre” – jelentette ki.

- Mindkét piacon azt tapasztaltam, a termelőket nagyítóval kellett keresni – folytatta. – Nagy nehezen sikerült földes zöldséget, házi befőttet, savanyúságot vennem. A tanúsága ennek az, hogy jobban kellene támogatni a helyi termelők piacra jutását. Az sem állapot, hogy a Búza téren 5000 forintos jegyárak vannak, ami egy kistermelőnek, aki a feleslegét hozza a piacra, nagyon sok.

A piacok mellett egy tűzifát feldolgozó fatelepre is ellátogatott az agrár politikus, ahol arra panaszkodtak, nehéz a helyzetük, hiszen az illegális fakereskedők leuralják a piacot. Az elmúlt időszakban voltak ugyan erre vonatkozó szigorítások, de még mindig vannak gondok – tette hozzá.

Gőgös Zoltán a környező települések polgármestereivel is találkozott, akik attól tartanak, megszűnhetnek a kisebb önkormányzatok, hiszen már most is olyan felügyelet alatt vannak, amelyek ezt az irányt vetítik elő. A szocialista országgyűlési képviselő elmondta nekik, kormányváltás után megerősítik az önkormányzatiságot, az önkormányzatok helyzetét.

A szigorú felügyelet mellett a településvezetők arra is panaszkodtak, rossz az infrastruktúra, a tömegközlekedés, nem megfelelő az úttisztítás sem.

- Ugyanúgy, ahogy az egész országban, Miskolcon is váltó hangulat van – válaszolta Gőgös Zoltán azon kérdésünkre, mit érzékelt Miskolcon. – Az emberekhez eljutott Orbán Viktor miniszterelnök március 15-én elmondott fenyegető beszéde. Sokan azt gondolják, márpedig őket ne fenyegesse a kormányfő. Ezen túl pedig kritizálják a kormánytagok, és azok családtagjainak urizálását, például helikopterezését.