A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

alairasgyujtes illA Demokratikus Koalíció miskolci szervezete is csatlakozik az MSZP által elindított aláírásgyűjtő akcióhoz. Hiszik, hogy közös erővel rábírhatják a fideszes önkormányzatot a döntés megváltoztatására.

„A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete felháborítónak tartja az önkormányzatnak azt a döntését, amellyel újabb támadást intézett a miskolci ifjúság és a város kulturális élete ellen.

Már bezárták a Központi Leánykollégiumot, megszabadultak egy sor iskolától, ahogy a miskolci közösség által nagyra becsült intézményvezetőktől is.

Most kerül sor az Ifjúsági Házra: arra az intézményre, amely évtizedek óta a miskolci kulturális élet egyik emblematikus helyszíne. Az önkormányzat a Kriza-huszárok főhadiszállásának szánja az épületet, amit nem indokol semmi. Számos üresen álló ingatlan állna a város rendelkezésére, amelyek idővel az enyészeté lesznek: a Csengey utcai Szentpáli Szakképző volt épülete, a volt általános iskola a József Attila utcán vagy éppen a már fentebb említett leánykollégium épülete...

Kriza Ákos és csapata nem játszhat kénye-kedve szerint a miskolci ifjúsággal.

Ezért a Demokratikus Koalíció miskolci szervezete csatlakozik a KKDSZ, valamint az MSZP- Együtt- Párbeszéd aláírásgyűjtő akciójához, hogy az önkormányzatot döntésének megváltoztatására bírja.

Hisszük, hogy együttműködve, közösen meg tudjuk menteni az Ifjúsági Házat.”

Ezt közölte a Demokratikus Koalíció miskolci elnöksége nevében Varga Gergő.

Mint ismert, Miskolc fideszes vezetésű önkormányzata júniusban döntött arról, hogy elköltözteti jelenlegi helyéről a város ikonikus intézményét, az Ifiházat. Az MSZP viszont inkább fejleszteni szeretné azt, ezért aláírásgyűjtési akciót indított a megmentéséért. A párt érvelése szerint más intézményben is el lehetne helyezni az intézményt, például a volt kereskedelmi szakiskola Csengey utcán található egykori ingatlanában. Azzal ugyanis – mint közölték – a várost hetedik éve vezető Fidesz képtelen volt bármit is kezdeni, az épület lassan teljesen az enyészeté lesz.

Kezdeményezésükhöz korábban az Együtt és a Párbeszéd is csatlakozott, most pedig a DK.

Aláírni és ívekért jelentkezni az MSZP Corvin utca 9. szám alatti politikai centrumában (hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8-14 óra között, telefon: 46/520-206, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), dr. Varga László Miskolc, Árpád utca 43. szám alatti országgyűlési képviselői irodájában (hétfőn és pénteken 10 és 14 óra, szerdán 14 és 18 óra között), illetve az utcai kitelepüléseken is lehet.