A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

bortonKikódoltatták a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kapcsolattartó mobiltelefont, új SIM-kártyát tettek bele, s telefonhívásaikkal bankkártyaadatokat csaltak ki egy embertől. 

Két börtönbüntetését töltő férfi ellen emelt vádat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség.

A csalás miatt börtönben lévő két férfi egyike egy ismeretlen elítélttel kikódoltatta a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kapcsolattartó mobiltelefont, amellyel így bármely szolgáltató SIM-kártyája használható volt és bármilyen számot hívni lehetett. 

Az elítéltek kétszer hívtak fel ismeretleneket, és magukat egy tévétársaság ügyintézőjének vagy internetes játékszervezőnek kiadva, pénznyeremény ígéretével megszerezték a sértettek bankkártyájának adatait. Ennek felhasználásával egyikük hozzátartozója – aki nem tudta, hogy az adatok bűncselekményből származnak – mobiltelefon-feltöltéseket végzett az interneten keresztül, és így mintegy 110 ezer forint kárt okoztak.

A jogerős büntetésüket töltő, többszörös visszaeső vádlottakra az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza.