A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

osszefogas ill

Július 15-én időközi önkormányzati választást tartanak Miskolc 12. számú önkormányzati körzetében, mivel az addigi önkormányzati képviselőt, Hubay Györgyöt parlamenti képviselővé választották. A függetlenként induló Erdei Sándort mind a hat ellenzéki párt támogatja, így létrejött a teljes ellenzéki összefogás.

 

Erdei Sándor Miskolcon született, diplomáját a Miskolci Egyetem kulturálisantropológia szakán szerezte. Előadói munkája miatt gyakran kell a Budapestre és az ország más részeire utaznia, ő mégis Miskolcon maradt, a Győri kapu városrészben. Elmondásai szerint szereti ezt a várost, ezt a városrészt, szeret itt élni.

Elsőként az MSZP jelentette ki, hogy a függetlenként induló Erdei Sándort támogatják. „Erdei Sándor az MSZP miskolci vezetésével ismertette programját, mely alapján meggyőződtünk arról, hogy mennyire fontos számára a miskolciak problémái iránti érzékenység, a közösségépítés.
Az MSZP helyi szervezete egyetért a jelölt céljaival, ezért arra kérjük szavazóinkat, tagjainkat, szimpatizánsainkat, hogy támogassák és segítsék Erdei Sándor kampányát, és munkáját.” –olvasható az MSZP közleményében.

A Jobbik is Erdei Sándort támogatja:
"A Jobbik örömmel értesült arról, hogy a miskolci 12-es választókörzetben július 15-én tartandó időközi önkormányzati választáson a sokak által csak Rokker Zsoltiként ismert humorista, Erdei Sándor is elindul. Erdei Sándor igazi lokálpatrióta, választási programja alkalmas arra, hogy a Győri kapu egy fejlődő, biztonságos, összetartó városrész legyen."

A Demokratikus Koalíció miskolci elnöksége és a Momentum Mozgalom is a független jelölt támogatása mellett döntött. Később az LMP is beállt a sorba. Végezetül pedig a Párbeszéd Magyarországért jelentette ki, hogy a Erdei Sándort támogatják.
„Erdei Sándort hiteles, esélyes jelöltnek tartjuk és olyan indulónak ismertük meg, akinek az elképzelései abszolút összhangban vannak a Momentum gondolkodásmódjával. A cselekvés politikájában hisz, jól beágyazott és helyi, ismert ember.”-Szopkó Tibor a Momentum miskolci vezetője.

A két legerősebb ellenzéki párt támogatásával, is már komoly esélyei vannak a győzelemre. Az előző választáson a Fidesz 38, az MSZP-DK-EGYÜTT-Miskolci Lokálpatrióták 25, a Jobbik pedig 21 százalékot szerzett.                                                „Most már csak arra van szükség, hogy minden ellenzéki szavazót meg tudjunk szólítani és július 15-én mindnyájan elmenjünk szavazni. Mert közös a célunk, egy szebb, élhetőbb várost, városrészt akarunk teremteni!” –mondta Simon Gábor az MSZP miskolci elnöke.