A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

maxresdefault.jpg

Gyenge lobbi, hazugság vagy Miskolcnak fideszből is csak a selejt jutott?

Kriza polgármester 2015 áprilisában Orbán Viktorral az oldalán jelentette be, hogy 1000 hektáros Ipari Parkot hoznak létre Miskolcon. Szenzációhajhász bejelentésük így hangzott: „Ahhoz, hogy ide tudjon kapcsolódni Miskolc, arra van szükségünk, hogy legyen ipari terület, ahol fogadni tudják azokat a beruházásokat, amelyek a teljes foglalkoztatást megvalósítják, ezért ez az iparterület ezer hektáron jön létre.” 2016-ban már így látták a helyzetet: „A miniszterelnök a Miskolc Televízió riporterének kérdésére elmondta, vannak az asztalán olyan gépjárműipari beruházások, ahol 2-3 magyar város közül választanak majd a befektetők, és Miskolc is a lehetőségek között van.”

 

Több mint három év telt el és ismét lelepleződött a hazugsággyár!

Új Ipari Park azóta sincs, a „városvezetés” Hernádnémeti melletti területet ajánlgatott a BMW-nek. Nem is csoda, hogy elzavarták őket és Debrecent választották. Miskolc egy több, mint 320 milliárd forintos gyárat és 1000 munkahelyet veszített. Az elmúlt években pedig volt itt mindenki, aki nem győzte dicsérni az előkészületeket. Kósa, Lázár, Gyopáros. Nem ért semmit ma kiderült, teljesen alkalmatlan a városvezetés és a Fideszes lobbi.

 

A 2014-es országgyűlési választás előtt azzal kampányoltak a miskolci Fidesz-jelöltek, hogy újraindítják az acélgyártást Diósgyőrben. Noha Mengyi Roland, a borsodi közgyűlés volt fideszes elnökének részvételével ünnepélyes alapkőletétel is volt és a volt állami Eximbank is jelentős hitelt adott, nincs nyoma az acélműnek. A terület pusztul, a beruházó hallgat.

Láthatóan más sem sikerül: „2016 végén (vagy legkésőbb 2017 elején) megkezdődik a Diósgyőri vár rekonstrukciójának folytatása és a Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemének fejlesztése.” Ez sem kezdődött el, de biztos jön a következő szenzációs kommunikációs lufi. Szégyelljék magukat!