A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

852x479-kepek20180502-P1140714.jpgMint ismeretes a Miskolci Egyetem már a korábbi években sem függetlenségéről volt híres, az utóbbi időben gyakorlatilag az egyetem csak a kormánypártok kiszolgálásával került be a hírekbe.

Tavaly Simicskó István, akkori Honvédelmi Miniszter kötelezővé tett előadása okozott nagyobb felháborodást az egyetem hallgatóinak, és néhány oktatójának körében, erről bővebben itt: (http://168ora.hu/itthon/megdobbento-de-ket-miniszterium-is-utasitotta-a-miskolci-egyetemet-hogy-legyen-telt-hazas-simicsko-istvan-eloadasa-13049) de most sikerült egy mégnagyobb botránnyal előrukkolni.

Az atlatszo.hu számolt be róla, hogy a Miskolci Egyetem Fidesz közeli oktatója, Zárug Péter Farkas, egy osztrák síparadicsomban lévő 26 szobás vendégszálló tulajdonosa.
Zárug Péter hűen segíteti a Fideszt mind az országgyűlési választások során, mind a július 15-én tartott időközi választások alkalmával. Az időközi választások előtt nyíltan kampányolt a fideszes jelölt mellett, és az előadása során tanúbizonyságot tett végtelen mértékű szakmaiatlanságáról, valamint arról, hogy nem igazán tud tájékozódni Miskolcon, ami nem is csoda, hiszen nem magyar születésű; gazdasági bevándorló.

Orbán Viktor miniszterelnök, és Kriza Ákos miskolci polgármester leghűbb zsebpolitológusa korábban, még a menekültek lelövésére uszított, és sortűzért kiáltott a határon. Nyilván akkor nem zavarta annyira, hogy nem lövik halomra az országhatárt átlépőket, amikor ő lépett be Magyarország területére.

Ha a szakmaiság és a tudományosság teljes hiánya nem lenne elég, ahhoz, hogy a Miskolci Egyetem legalább a függetlenség látszatát megtartva megszabadúljon méltán hirhedt és “elfogulatlan" oktatójától, akkor még grátiszként itt a szálloda egy síparadicsomban, amely értéke körülbelül 600 millió forintra tehető. Viszonylag erős kételyek merűlnek fel azzal kapcsolatosan, hogy Magyarország annyira erős és gazdag ország lenne, hogy egy egyetemi oktatói fizetésből valaki az Alpokban luxusszállodát tudjon vásárolni. Legalábbis eddig még nem nagyon láttunk olyan oktatót, aki ekkora értékű vagyontárgyat tudott volna venni, az egyetemtől kapott fizetéséből, de persze megeshet, hogy Zárug Péter is okosabb mint Mark Zuckerberg, és Mészáros Lőrinc babérjaira tör.

Szerencsére a szálloda jól üzemel, többek elmondása szerint, ebben nagy segítséget nyújt az is, hogy a szállodát gyakran látogatják a miskolci önkormányzat vezetői, és a miskolci fideszes elit. Nem is lenne semmi meglepő a történésekben, csak egy újabb fideszes tehetség feltörekvése és álomszerű meggazdagodása, gyakorlzilag mindennapos esemény... Ám úgy fest, hogy sok gonddal is jár a szálloda, mivel Zárug Péter Farkas órái -feltehetőleg külföldi tartózkodásának köszönhetően- az első héten elmaradnak. Ezért akár hálásak is lehetnének a hallgatói mert így nem kell az egyetemen is a kormány-propagandát hallgatni 90 percben, ellenben, így nem kapnak hiteles mintát arra vonatkozóan, hogy milyen “politológusok” ne legyenek a jövőben.