A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

dvtkAz egységes, nagy bázissal rendelkező érdekközösségek mindig a politika célkeresztjébe kerülnek. Így van ez a nyugdíjasokkal, az egyetemi hallgatókkal és a focidrukkerekkel is. Nem kivétel ez alól a DVTK szurkolói köre sem.

 

Közelegnek az önkormányzati választások, ami annyit jelent, hogy a miskolci városvezetés is megkezdi a hajrát. A DVTK ügyeit nézve, a nemzeti politikához hasonlóan, arra apellálnak, hogy a közös ellenségkép megteremtésével számos szurkolói szavazatra tesz szert a város. Az ellenség szerepe ebben az esetben Leisztinger Tamásra, a klub tulajdonosára hárult. Leisztinger nyolc éve érkezett a klubhoz, ahol akkor egy NBI-ből kiesett focicsapat volt csak. Azóta több sportággal bővült a Diósgyőr-család, bővült az infrastruktúra.

Úgy tűnik, most azonban felborult az egyensúly a városvezetés és a klubtulajdonos között.

“LEISZTINGERÉK: DVTK-CÍMERELADÁS IGEN, SZURKOLÓI TULAJDONRÉSZ NEM” – ezzel a címmel látott napvilágot a városvezetés holdudvarába tartozó kirakatújságban a Miskolci Naplóban egy cikk, amely a szurkolóknak felajánlott tulajdonrész körüli vitát használja alapul.

A történet ott kezdődött, hogy az önkormányzat felajánlást tett: kétszázalékos tulajdonrészt kínált a diósgyőri szurkolók egyesületének. Így a 12. játékos is
tulajdonossá válhatott a Diósgyőri Futball Clubban. Ez önmagában nagyszerű dolog. Az ezután történtek azonban már más lapra tartoznak. A figyelem ugyanis a DFC kft. többségi tulajdonosára hárult, aki nyilvánvalóvá tette, nem szándékszik hasonló felajánlással élni.
“A taggyűlésen, a DFC Kft. vezetési válságát, sport-szakmai kudarcait a többségi tulajdonos képviselői ráadásul, úgynevezett tőkeemelési javaslattal próbálták elfedni. A Borsodsport Invest Kft. jelenlévő képviselői azt kérték, hogy a közpénzekkel gazdálkodó kisebbségi tulajdonos segítse újabb anyagi erőforrásokkal az alkalmatlan vezetők irányította, mára 900 millió forintos tőke hiányt produkáló alkalmatlan szervezetet! Erről természetesen szó sem lehet: feneketlen kútba, nem lehet közpénzeket dobálni! – hangsúlyozza Miskolc polgármestere.

Ha az alapvető tényállást nézzük, remek politikai fogás csillan fel a nemes szándék mögött. Ha a város felajánlást tesz a szurkolók felé, miért nem képes erre a többségi tulajdonos is. A válasz igen egyszerű, és szintén az érdekekben keresendő. Egy üzletembernek más érdekei vannak, mint egy város vezetésének, mással kedvez és mással árt a brendnek. Ez persze nem jelenti azt, hogy felmentenénk Leisztingert, csupán annyit emelnénk ki, hogy valószínűleg egy nagyszerűen komponált darabba csöppent. Hiszen előre látható volt az, hogy a vállalkozó nem tesz a városéhoz hasonló felajánlást, így egyből a negatív szereplő karakterébe zuhanva. Miért is volt nyilvánvaló, hogy nem teszi meg a 2%-os felajánlást Leisztinger? Ha ő is felajánlotta volna a 2%-ot, akkor az 51,6%-os tulajdonrészből 49,6% lett volna, így elvesztette volna a többségi tulajdont, és ez bizony az önkormányzat malmára hajtaná a vizet a döntések terén. Ezután az önkormányzatnak már csak némi sarat kell dobálnia ahhoz, hogy a szurkolók is felháborodjanak az ügyön.

A városvezetés a felajánlással jó színben tüntette fel magát, ugyanakkor a példáját nem követő vállalkozóból kiváló célpontot kreáltak. Egyes szurkolói vélemények szerint a tulajdonrész átadása arra is jó indokot szolgált, hogy miért nem támogatják további forrásokkal a klubot a város: megtették a magukét a felajánlással, így már egy teljesen másik pozícióból mondhatják, hogy mossák kezeiket.

Az oszd meg és uralkodj taktikája most is nyerő lehet, mármint ami a pályán kívüli meccset illeti. A szurkolókat nyomás alá helyezték: egy részük osztja a városvezetés nézeteit, másik részük Leisztinger mögé sorakozik be. Egy harmadik erő is megmutatkozik azonban a klub háza táján: Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a DVTK Tanácsadó Testületének alelnöke másik politikai vonulatot képvisel, ami szintén hozzájárulhat a szurkolói véleményközösség széttagolódásához.

Forrás: borsod24.com

рынок недвижимости
дизайн интерьера