A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

tavfutes miskolc“A TÁVHŐ nem ér semmit sem! Semmit! Elavult a fűtési rendszer, és egyszerűen nem tud többet 19 foknál. Ennyi a maximum, ami a szobákban van. Ha kihívom a szakembert, azt mondja, pillanatnyi hiba csak, de a húszezres gázszámla azért jön a hó végén” olvasható egy elkeseredett kazincbarcikai ügyfél hozzászólása a témával foglalkozó Facebook csoportban. Mások azt írják, hogy csak mozogva bírják ki a házban, ha leülnek kicsit, máris fázni kezdenek.

 

Miskolcon sem jobb a helyzet:

“Szeretném tudni, mikor lesz felújítva a rendszer! Elvileg a karbantartás is benne van az árban, nem? Ennyi pénzért jó lenne, ha nem fáznék a lakásomban” – írják szintén a Facebookon. Miskolcon mintegy 76 ezer lakás van, ennek közel fele távfűtéses.

Máskor az a probléma, hogy túlfűtenek, és van, hogy szellőztetni kell, mert az enyhébb időben is ugyanolyan vehemenciával megy a fűtőtest.

A Főtáv ezzel szemben nemzeti értékként tekint a távfűtésre:

“Új életvitelhez, új lakáskultúrához, más, tisztább környezethez szoktatta az embereket. Ne feledkezzünk meg a hajdani nagy budapesti, tatabányai és miskolci szmogokról: még a hetvenes évek elején is előfordult, hogy több napon keresztül napközben is esti sötétségbe borult egy-egy város, a levegő szennyezettsége pedig a ma megengedett értékeknek a 20-40-szeresét is elérte. Természetesen nem egyedül a távhőszolgáltatásnak köszönhető a levegő minőségének javulása, de alkalmazása nélkül sokkal több kémény füstölögne az épületek tetején és szennyezné a közvetlen lakókörnyezetet” – írják honlapjukon.

De mi is a helyzet Miskolcon?

Miskolcon a 2000-es évek vége felé kezdték a környék alól kinyert melegvizet fűtésre használni. Mára a helyi távfűtéses lakások nagy része kap geotermikus hőt. Ez azonban mégsem látszik a számlákon. Tavaly télen a következőket nyilatkozta Debreczeni József, a DK miskolci országgyűlési képviselőjelöltje a Népszavának: „Hogyan befolyásolja ez a tény a távhődíj árát Miskolcon? Sehogyan. A távfűtés díja a geotermikus rendszer 2013-as átadása óta változatlan”.

Más szóval nem lett olcsóbb a fűtés, legfeljebb a szolgáltatónak, a rendszer mégsem javult, és a panasz továbbra is sok.

Forrás: borsod24.com

рынок недвижимости
дизайн интерьера