A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

illésHát bekövetkezett az, amit 2017 tavasza óta “lebegtet” a város…- kezdte Facebook-bejegyzését Mező István, a Miskolci Illés Klub egyik vezetője. – Akkor röppent fel a hír, hogy az Ifjúsági Házat, illetve annak nagytermét átadják a rendészetnek…

Persze ezt velünk (értem ez alatt, klubvezetés) sem akkor, sem azóta nem közölte hivatalosan senki.
De volt tiltakozás, aláírásgyűjtés, kék szalag kötés, és így tovább…

– Írtam egy nyílt levelet Miskolc polgármesterének, ami megjelent az Észak Magyarországban még 2017 nyarán. Erre annyi reagálás volt, hogy az alpolgármester nyilatkozott, hogy a volt Szentpáli iskola épülete lesz majd a leendő Ifi Ház, illetve kulturális központ, azt felújítják, és ott kap majd helyet az ILLÉS klub is. Akkor azt ígérték, hogy egy év múlva igénybe vehetjük. Azóta egy szalmát ott keresztbe nem tettek. Aztán csend volt sokáig. Senki nem szólt egészen mostanáig. Most szóltak, hogy a januári klubnapot még ott tarthatjuk, de februárban már el kell költöznünk – valahová… – panaszolta. – Egyelőre úgy néz ki, hogy az Ady Művelődési Házba fogunk költözni, ami ugyan nem rossz épület, de eléggé kint van a központtól.
“Azért hadd mondjam még el, hogy a 2006 óta működő ILLÉS klubnak most volt 123. klubnapja, és ez idő alatt megfordult a klubban, vendégként : Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Bródy János, Tolcsvay László, Koncz Zsuzsa, Halász Judit, Rost Andrea, Kovács Kati, Várkonyi Mátyás, Varga Miklós, Homonyik Sándor, Török Ádám, Szigeti Ferenc, Frenreisz Károly, Gerendás Péter, Poór Péter, Novai Gábor, Sasvári Sándor, Malek Andrea, Schuster Lóránt, és még sorolhatnám. Az említett személyek nem zenélni jöttek, hanem beszélgetni, de szinte kivétel nélkül mindannyian beszálltak egy-két dal erejéig zenélni, énekelni a Miskolci ILLÉS Emlékzenekar-hoz. Egyébként a klub állandó zenekara a MIEZ (Miskolci Illés Emlékzenekar) megkapta a legendás Szörényi-Bródy szerzőpárostól a következő szlogen használatát: “Miskolci ILLÉS Emlékzenekar, Szörényi Levente és Bródy János ajánlásával” – sorolta Mező István.

Forrás: borsod24.com