A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

avas“Tegnap délelőtt Miskolcon volt dolgom. Mivel nem sürgetett az idő, felmentem az Avasra nosztalgiázni” – kezdi bejegyzését Baggins István a Miskolc és én Facebook-csoportban. Posztja azonban az idili kezdés után számos olyan problémát vet fel, amivel már régen szembe kell néznie a mindenkori miskolci városvezetésnek.

 

Nevezetesen: “Az Avas egy nem túl magas hegy Miskolc közepén, tetején egy TV toronnyal egybeépített kilátóval, de ennél sokkal több. Az én korosztályom számára legenda. Több, mint három évtizede, hogy elköltöztem a városból, és azóta csak nagyon ritkán voltam az Avason. Boldogult fiatalkoromban nagy élet volt itt. Több borpince, halászcsárda, és egyéb műintézmény tette lehetővé, hogy a fiatalság tudjon hol táncolni, beszélgetni. Kisgyerek koromban jó szánkópályák is voltak telente. Parkok, függőkertek, és sok virág. Volt egy speciálisan miskolci vaker, miszerint: Miért tiszta az Avas? Mert minden este körbekefélik. Szóval nyáron volt hova elbújni azzal, akivel el akart bújni az emberfia, vagy lánya. Valahol ezeket az emlékeket keresni indultam el a Palóczy László obeliszktől a kilátó felé vezető szuszogtató úton a februári csípős hidegben. Ami fogadott, a hihetetlen lepusztultság, igénytelenség, és kifosztottság volt. Amire falfirkát lehet festeni, azon volt. Amit össze lehet törni, az össze volt törve. Rá kellett jöjjek, az emlékek már csak a szívemben élnek, esetleg azoknak a szívében, akikkel a rég letűnt napokon arra csavarogtunk. A szórakozóhelyek bezárva, romba dőlve. Szemét, pusztulás mindenfelé. Pedig lehetne még itt életet csinálni. Minden adottság ott van a hegyen. Az akarat hiányzik, hogy ismét élet töltse meg a szomorú, elhagyatott helyeket.”

Hogy mikor lesz újra olyan az Avas, mint néhány évtizeddel ezelőtt volt, egyelőre nincs válasz. Az önkormányzat évekkel ezelőtt nyert 1,5 milliárd forintot a terület rehabilitációjára, de eddig nem történt semmi. Hol a pénz, hol vannak a tervek, hol a szándék? Válasz nincs.

Forrás: borsod24.com

рынок недвижимости
дизайн интерьера