A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

digépÉszak-Magyarországot az elmúlt 30 év politikai elitje többszörösen is cserbenhagyta. A nehézipar gyors leépítése után nem kínált a lakosoknak megfelelő munkalehetőségeket, így dolgozók tízezrei, és azok családjai maradtak megélhetés nélkül.

Ez egyenes út volt sokaknak a szegénységbe, rosszabb esetben a mélyszegénységbe. Családok ezreinek nincs pénzük ma arra sem, hogy télen megfelelő mennyiségű tűzifához jussanak. A kistelepülési iskolahálózat rohamosan épül le, nincsen megfelelő egészségügyi ellátás. Nem csoda, hogy egy városnyi mennyiségű ember volt kénytelen elvándorolni a megyéből egy jobb élet reményében, főleg a fiatalok. Még valamit hagyott hátra a megyében élőknek a szegénységen túl a politikai elit: szennyezett és élhetetlen környezetet, mely hosszú évekkel rövidíti meg az itt lakók életét.
Az egyik ilyen a nehézipar mérgező öröksége: nehézfémszennyezések, rákkeltő anyagok jutottak a talajba, közvetlen emberlakta környezetben is. Sürgősen kármentesíteni kellene ezeket a területeket.
Legalább ilyen komoly probléma a légszennyezettség kérdése. A Sajó völgye az egyik legszennyezettebb területe Magyarországnak, mely jelentős részben összefügg az energiaszegénységgel és a helytelen lakossági fűtéssel.
Éppen ezért az Ökopolisz Alapítvány Lakossági fórumot szervez, ahol Schmuck Erzsébettel, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés LMP-s elnökével beszélgetnek a megoldási lehetőségekről. Mert ezek a problémák kezelhetőek. Kormányzati akarat kérdése – vallják.

A fórum időpontja: március 27., a Tudomány és Technika Házában 17-órai kezdettel.

Forrás: borsod24.com

рынок недвижимости
дизайн интерьера