A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

megyei korhaz parkolas resizeFélmilliárdos bajban a Borsodi Központi Kórház. Az intézmény ennyivel tartozik az egyik szerződött partnerének, amely megunta az ígérgetéseket és a huzavonát.

A félmilliárdos kórházi tartozásról szóló per májusban kezdődik és az intézmény nemrég kinevezett igazgatóját kellemetlenül érintheti, főleg annak tekintetében, hogy Kásler Miklós miniszter a napokban jelentette be azon intézmények vezetőit leváltja, illetve pénzügyi felügyelőt kapnak, ahol súlyos anyagi gondok vannak. Félmilliárdnyi tartozás és kamatai úgy véljük elég súlyos gond. Az onkológiai betegeket pedig a korábbi szinten, amikor a Medcenter végezte ezen munkákat, már nem tudják ellátni Miskolcon, mert kevés az onkológiai berendezés.

Újabb fejezetéhez érkezett a miskolci Központi Kórház és az egykori szerződött partnere a Medcenter által működtetett onkológiai központ között. A kórház volt beszállítója ugyanis beperelte az intézményt, mert félmilliárd forintnyi számlájukat nem fizette ki a kórház, amely több mint 1 millió beteg ellátásáért felel. Az 500 milliós tőketartozás pere május 2-án kezdődik a miskolci bíróságon, ami semmiképp sem jó a kórház új vezetésének, mert hiába nincs ítélet még, egy félmilliárdos per bizony rányomja a bélyegét az intézmény gazdálkodásától kezdve a hétköznapi betegellátásra is.

Arról nem beszélve, hogy az intézmény élére nemrég Révész doktor került, de a minap épp pártfogója Kásler Miklós miniszter jelentette be a rosszul gazdálkodó kórházak vezetőit leváltja, illetve pénzügyi felügyelőt kapnak. Már pedig egy félmilliárdos per az nem kevés. Ráadásul nem kérdés, hogy a pert bukni fogja a kórház, hisz a munkát a szerződött partnere elvégezte, a rákos betegeket ellátta.

Kerestük a felperes Medcenter vezetőit is, akik egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyről.

Természetesen Révész Jánosnak a kórház főigazgatójának is megküldtük kérdéseinket de egyelőre nem jött válasz. Amint ír a főigazgató azt közöljük.

Úgy tudjuk mindemellett a miskolci kórház amennyiben nem köt egyezséget a Medcenterrel, úgy egy közel újabb 6 milliárdos perre is számíthat, ami aligha kérdéses, hogy ezt a pert is bukni fogja a kórház, mert szerződést szegett. Így pedig Miskolc, mint város is teljesen ellehetetlenülhet, hisz ennyi tartaléka biztos nincs a kórháznak és a városnak együttesen se. Úgy tudjuk, egy esetleges egyezség révén a Medcenter új bontatlan onkológiai gépei is a kórházhoz kerülhetnének és senkit nem érne kár. Sőt. Miskolc onkológiai központja ismét törvényesen működhetne, ismét a hazai rákgyógyítás és ellátás egyik fellegvára lehetne. Az új plusz gépekkel pedig nem kérdés, hogy a betegek érdekeit nézve csak jól járna Borsod fővárosa. Talán ez lenne a legfontosabb szempont, hogy a betegek érdekeit tartsa mindenki szem előtt, és ne valamiféle anyagi haszonszerzést.

Mint ismeretes, a Medcenter tavaly áprilisban felmondta a szerződését az intézménnyel szerződésszegés miatt, mert a kórház nem fizette ki a számláit az elvégzett munka után. Az onkológiai gépeket a kórház biztonsági szolgálata nem engedte a gépek üzembentartójának, hogy elvigye. Erre még a miskolci városi kapitányságot is segítségül hívták. Erről pechére a kórháznak még jegyzőkönyv is készült. Így a kórházban maradt gépeit a Medcenter nem tudta elhozni és azt az intézmény engedély nélkül használta. Sőt az állami támogatást is megkapta az államtól a kórház, ami így jogilag vitatható, hisz “lopott” gépekkel való kezelésre állami támogatás aligha járhat. A miskolci kórház a Medcenter gépeit így úgy használta ráadásul 1 évig, hogy egy forintot nem fizetett érte. Ráadásul a gépeket szervizelte is a kórház, ami szintén jogilag több mint érdekes lesz egy adóellenőrzésnél, és aligha magyarázható, hisz “lopott” onkológiai gépekre, ami nem a kórházé, vajon miként könyvelték le a költségeket? Aligha volt jogszerű ez is. Kiszámoltuk a kórház ezzel az 1 évvel, amíg a “lopott” gépeket használata illetve használja mintegy 600 millió forintot tett virtuálisan zsebre. Erre mondjuk lehet mondani, hogy ügyes de vajon amikor ezen pénzért jelentkezik egy bank vagy egy végrehajtó, akkor mit fog tenni Miskolc??

Forrás: borsod24.com

рынок недвижимости
дизайн интерьера