A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

lo pofaAz MSZP azt követeli, hogy a következő nyárra tegyék rendbe a Diósgyőri strand területét, s nyissák meg a létesítményt. Kérdeznek is, méghozzá azt: igaz-e, hogy lóürülékkel fertőződött a tavi forrás?

"Immár a negyedik nyarukat voltak kénytelenek eltölteni a diósgyőriek a strandjuk nélkül, amit a városvezetés 2014-ben egy évre záratott be, de azóta sem nyittatott ki. Közben olyan nevetséges érvekkel jöttek, hogy 15 millió forint kellene a fürdő újbóli megnyitásához, ám ezt az összeget sajnos nem tudják előteremteni. Ki hiszi azt el, hogy egy Miskolc méretű városnak nincs 15 millió forintja bármire is? Nem nézhetik hülyének a diósgyőrieket, a városlakókat. Az MSZP követeli, hogy a következő nyárra tegyék rendbe a strand területét, s nyissák azt meg a város közönsége előtt" – olvasható a miskolci MSZP csütörtöki közleményében.

Mint írták, úgy persze nehéz bármit is lépni, ha előszeretettel használják lólegeltetőként a területet.

"A legnagyobb baj azonban mindezzel az, hogy így még a miskolciak egészségét is veszélybe sodorhatják. Igaz-e, hogy az idei júniusi lovasverseny után szennyeződött a városi vízellátást részben biztosító tavi forrás? Igaz-e, hogy mindez azért történhetett meg, mert a várárokban és a strand területén tartották a lovakat? Igaz-e, hogy emiatt nemcsak júniusban, de augusztusban is történt szennyezés, utóbb olyan mértékű, hogy a forrást le kellett zárni? Igaz-e, hogy a szennyezés mértéke elérte az egészségügyi határérték 1000-szeresét? 

Tudjuk, hogy a városvezetés szeret mélyen hallgatni a problémákról, igyekeznek úgy tenni, mintha azok nem is léteznének. Ebben az esetben viszont az emberek egészsége a tét, úgyhogy legalább most vegyék a fáradtságot, s ha nehezükre esik is, de próbáljanak meg őszintén válaszolni a feltett kérdésekre!" – zárul az MSZP közleménye.