A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

first lego leagueA FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és programozó verseny miskolci regionális fordulóját december 16-án tartják. A csapatok október 13-ig jelentkezhetnek.

A FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és programozó verseny célja, hogy szórakoztató formában vezesse be a fiatalokat a tudomány és a technológia világába, ösztönözze a kreatív gondolkodást és erősítse a csapatszellemet a résztvevőkben. A tavalyi versenysorozaton 88 országból több mint 32 ezer csapat, összesen mintegy 255 ezer általános és középiskolás diák vett részt.

A miskolci regionális forduló elindítása Észak-Magyarország 9-16 éves diákjai számára teszi lehetővé, hogy közvetlenül bekapcsolódhassanak a versenybe. Az első 12 jelentkező csapat indulását a Miskolcon 1999 óta működő, elsősorban generátorok és indítómotorok felújításával foglalkozó Remy az idei évad összes költségének átvállalásával, vagyis a nevezési díj befizetésével, valamint a robotépítő és a versenykészlet megvásárlásával támogatja. A megmérettetés december 16-án lesz, a nevezéseket október 13-ig várják a szervezők.

„Ez a verseny a fiatalokat önálló gondolkodásra, innovatív megoldások felfedezésére és csapatmunkára ösztönzi, és eközben óriási élményt nyújt. Olyan készségeket fejleszt a gyerekekben, amelyekre egész felnőtt életükben támaszkodhatnak majd" – mondta Király Zoltán, a Remy anyacége, a BPI Group Europe elnöke és ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta, a miskolci regionális forduló megszervezésével és a csapatok szponzorálásával a régió diákjait kívánják támogatni, hogy még többen megismerjék és megszeressék a műszaki tudományok világát. 

A feladat minden évben az, hogy egy központilag meghatározott témában a diákok saját kutatást végezzenek, majd választ találjanak egy való életből vett problémára egy általuk épített és programozott, automatikusan működő LEGO robot segítségével.

Részletes információ az FLL miskolci regionális fordulójáról az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető, vagy a www.first-lego-league.org oldalon található.