A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

D__TT20170502050-1280x852.jpgHarangozó Tamás szocialista politikus írásbeli kérdést nyujtott be, amelyben arra volt kíváncsi, hogy miért kerül napi két millió forintba Szijjártó Péter külügyminiszter őrzése. 

Orbán Viktor miniszterelnököt és Polt Péter legfőbb ügyészt, valamint családtagjaikat védi a Terrorelhárítási Központ. Erre a listára 2018 július 4-én felkerült Szijjártó Péter is. 

Az ezévi központi költségvetésből ugyanis 504,4 millió forint, a 2019. évi költésvetésből pedig 641,8 millió forint biztosítását rendelte el a miniszterelnök a feladat ellátásához.

 

Pintér Sándor érdembeli választ nem tudott adni. A válaszadást lényegében ennyivel hárította el:

„Európa országaiban a külügyminiszterek jellemzően állandó védelemben részesülnek, az Európai Unió tagállamai között pedig Magyarországon az egyik legalacsonyabb az állandó védelemben részesülő személyek száma. A személyi védelem a világon mindenhol pénzbe kerül. Az állandó védelem széleskörű tevékenységet jelent, figyelemmel a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/ 1996 (XI. 5.) Korm. rendelet 2. a) pontjában és 3. §(1) bekezdésében foglaltakra, ami személyi jellegű és tárgyi eszközökbeszerzésére forított költségekkel jár."