A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

2953_fidesz_narancs.jpg

"Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa" - mondta Orbán Viktor 2017-ben

A devizahitelesek problémája nem látszik megoldottnak. Idén már 1300 családot raktak ki a lakásukból, összesen 30 ezren küzdenek hasonló problémával. 

Az MSZP új banki elszámoltatásra, az adósvégrehajtások felfüggesztésére, valamint arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal bontsa fel Orbán Viktor megállapodást az Európai Fejlesztési Bankkal, amely biztosította a bankokat a profitjuk elérésében.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra mutatott rá, hogy míg a környező országokban megszülettek a döntések százezrek kilakoltatásának megakadályozására, addig ezt Magyarországon akadályozza az a paktum, amelyet a kormányfő 2015-ben kötött az Európai Fejlesztési Bankkal. 
Ebben ugyanis szerinte az szerepelt, hogy a hitelek forintosítása egy fillérjébe se kerülhet a bankoknak, de az is, hogy a kilakoltatásokat szigorító, az adós javára döntő szabályokat nem alkothat a magyar parlament. 
Hozzátette: ennek betartása miatt kezdődtek újra a kilakoltatások a választás után, eddig több mint 1300 ingatlan esetében.
Hozzátette: mintegy 120 ezer lakást érinthet a végrehajtás, ami csaknem 900 ezer ember lakhatását lehetetlenítheti el. 
 
A teljes sajtótájékoztató érhető: https://mszp.hu/video/uj_banki_elszamoltatast_kovetelunk