A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

magyarorszag spanyolorszag 2018 0115A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-25-re kikapott az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Varasdon.

A két csapat 35. alkalommal találkozott egymással, és kilenc magyar győzelem, valamint öt döntetlen mellett ez volt a 21. spanyol siker. Legutóbb szinte napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2008. január 17-én győzött a magyar csapat.

Hétfőn este teljes kerettel állt fel a magyar csapat, Bánhidi Bence és Schuch Timuzsin is vállalta a játékot. Előbbinek a válla sérült meg az első meccsen, utóbbinak pedig össze kellett varrni a szemöldökét.

Remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel kezdett a válogatott, de mivel támadásban rendkívül pontatlan volt – több lépéshibát és labdaeladást is elkövettek a játékosok –, nem tudott ellépni a spanyoloktól (3-2), akik ezt követően fordítottak (4-6).

Néhány csere után sikerült az egyenlítés (7-7), ám ezt újabb visszaesés követte, a spanyolok pedig ebben az időszakban alig hibáztak támadásban (7-10). A hajrában egy rövid kényszerszünetre volt szükség, mert a beálló Gedeon Guardiola megsérült, és a földön maradt.

Az újabb magyar cserék után ismét döntetlen volt az állás (11-11), Császár Gábor pedig megszerezte századik gólját az Európa-bajnokságok történetében, a harmincadik mérkőzésén. Az ellenfél ritkán látható, dupla kínai figura végén volt eredményes, így egy találattal a spanyolok vezettek a szünetben (12-13).

A második félidőben is szokatlanul lassú volt a játék tempója, ami elméletileg a magyaroknak kedvezett, gyakorlatilag viszont hiányzott az átütőerő a támadások többségéből. A spanyolok kapusa, Gonzalo Pérez de Vargas emberelőnyben az üres kapuba talált be, viszont a túloldalon Mikler is bravúrokat mutatott be, erre alapozva újra sikerült egyenlíteni (17-17).

Folyamatosan futott az eredmény után a rendkívül lelkes magyar válogatott, de a vezetést nem sikerült átvennie, utoljára 20-20-nál volt döntetlen az állás. A hajrában sok volt a szabálytalanság és a játékmegszakítás, viszont a támadásban elkövetett hibák száma nem csökkent, így – a nagyszerű helytállás ellenére – nem sikerült a bravúros pontszerzés.

A spanyolok közül Alex Dujschebaev, Valero Rivera, Adrian Figueras és Aitor Arino is négy gólt szerzett.

A magyar csapat szombaton 32-25-re kikapott az olimpiai bajnok Dánia csapatától, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A cseh válogatott óriási meglepetésre hétfőn este 28-27-re legyőzte az olimpiai címvédő Dánia csapatát, így a magyaroknak legalább négy góllal kell nyerniük, ha tovább akarnak jutni.

A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

 

Férfi kézilabda Eb, csoportkör, 2. forduló, D csoport:

Spanyolország–Magyarország 27-25 (13-12)

Varasd, 4000 néző, v.: Din, Dinu (románok)

lövések/gólok: 44/27 (61 százalék), illetve 40/25 (63 százalék)

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 4/4

kiállítások: 4, illetve 10 perc

 

Magyarország: Mikler – Juhász Á. 1, Jamali 2, Schuch, Ancsin, Ligetvári, Lékai 4. Cserék: Balogh Zs. 5, Vilovski 1, Bodó 2, Császár 1, Bánhidi 6, Bartók 2, Szöllősi 1

További eredmény:

Csehország–Dánia 28-27 (15-16) 

 

A csoport állása:

1. Spanyolország 4 pont,

2. Dánia 2 (59-53),

3. Csehország 2 (43-59),

4. Magyarország 0

 

(MTI Fotó: Illyés Tibor)