A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

Két változás történt az augusztus végén és szeptember elején Budapesten sorra kerülő cselgáncs-világbajnokság magyar keretében.

A hazai szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a férfi 100 kilogrammos súlycsoportban Fogasy Gergő sérülés miatt nem vállalja az indulást. Helyére az első számú tartaléknak jelölt Ohát Zalán kerül, a Ceglédi VSE versenyzője ugyanebben a súlykategóriában lép majd tatamira.

"Eldőlt, hogy Karakas Hédi visszatér az 57 kilogrammos súlycsoportba, az egyéni küzdelmek mellett a csapatversenyben is ebben a kategóriában szerepel majd" – idézi a kommüniké Nagy András szakágvezetőt. A BHSE világbajnoki bronzérmesének súlycsoportváltásával teljessé vált a magyar válogatott az első vegyescsapat küzdelmekre is. Ez a versenyszám már szerepel a 2020-as tokiói olimpia programjában, a világbajnokságokon pedig szeptember 3-án Budapesten mutatkozik be.

A csapatversenyen hat-hat fő szerepel majd egy-egy mérkőzésen, három férfi és három női súlykategóriában.

A sportág első budapesti világbajnoksága augusztus 28-ától szeptember 3-áig tart majd a Papp László Budapest Sportarénában. Az egymillió dollár összdíjazású vb túlszárnyalja majd az eddigi rekorder asztanai seregszemle 2015-ös indulói létszámát – amely 120 ország 729 versenyzőjéből állt –, mivel már 134 ország 797 dzsúdósa adta le a nevezését.