A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású magyar férfi gyorskorcsolyaváltó bejutott a jövő csütörtöki négyes döntőbe.

 

A Liu testvérek felemás érzésekkel várták a magyar férfi gyorskorcsolyaváltó elődöntőjét, ugyanis míg Shaolin Sándor sikerrel vette az 1000 méter keddi selejtezőjét, öccsét Liu Shaoangot kizárták, csakúgy mint korábban 1500 méteren.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású csapat a két elődöntős futam közül a másodikban indult és a dél-koreaiak mögött országos csúccsal másodikként ért célba, az amerikaiakat és a japánokat megelőzve.

„Nagyon rossz olimpia már nem lehet - kezdte meg futam utáni értékelését Knoch Viktor. - Amiért jöttünk, azt elértük. Akármi lesz, már nem tudok elégedetlen lenni. Azt gondoltuk, hamar megindulnak a dél-koreaiak, de hiába mentek előre, nem volt nagy az iram, emiatt gyakran változtak a pozíciók. Nagyon tetszett, hogy az amerikaiakat kétszer is leváltottuk” - tette hozzá a rangidős, negyedik olimpiáján szereplő versenyző.

A magyarok csütörtöki programja:

01.30–03.30 Alpesi sí női óriás-műlesiklás 1. futam - Hozmann Szonja, Maróty Mariann Mimi

05.15–07.15 Alpesi sí női óriás-műlesiklás döntő

03.00–05.10 Alpesi sí férfi lesiklás döntő - Kékesi Márton

07.30–09.10 Sífutás női 10 km (szabad stílus) döntő - Szőcs Emőke