A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

A magyar férfi válogatott utolsó csoportmérkőzésén 3-2-re legyőzte a sereghajtó ecuadoriakat a svédországi Halmstadban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokságon, és így a G jelű hatos második helyén végezve bejutott a másodosztály felsőági rájátszásába.

A magyarok az olaszok elleni délelőtti siker után második meccsüket játszották a szerdai játéknapon, és a vártnál nehezebben ugyan, de végül sikerült felülkerekedniük a dél-amerikai riválison.

Aranyosi Péter együttese így négy győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, és a folytatásban a 25-36. helyért küzdhet. A következő mérkőzését csütörtökön játssza.

A 24 csapatos élvonalban szereplő magyar női válogatott legközelebb pénteken lép asztalhoz, a 13-20. helyért zajló rájátszás első körében az indiai-luxemburgi meccs továbbjutója lesz a riválisa.

 

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

férfiak, másodosztály, G csoport:

Magyarország–Ecuador 3-2

Ecseki Nándor–Alberto Mino 1-3 (9, -9, -9, -5)

Majoros Bence–Ivan Proano 3-0 (2, 7, 8)

Szudi Ádám–Emiliano Riofrio 3-0 (6, 13, 3)

Majoros–Mino 2-3 (-7, -7, 7, 5, -6)

Ecseki–Proano 3-0 (8, 7, 6)

 

További eredmények:

Olaszország–Szerbia 3-0

Görögország–Paraguay 3-2

 

A csoport végeredménye:

1. Olaszország 9 pont (14-6),

2. Magyarország 9 (14-8),

3. Görögország 9 (13-9),

4. Szerbia 7,

5. Paraguay 6,

6. Ecuador 5

A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár.

 

Az első és a másodosztályban azonos volt a lebonyolítás: a körmérkőzés után a négy hatos csoport első három helyezettje jutott tovább a felső ágra, a csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe, a másodikok és harmadikok pedig az első fordulóba. A csoportok negyedik, ötödik és hatodik helyezettjei a 13-24., illetve 37-48. helyért játszanak a folytatásban. A második vonal első két helyezettje – a vb 25. és 26. helyezettje – a következő csapat vb-n az első osztályban szerepelhet. 

A nyolcad- és negyeddöntőket csütörtökön rendezik, pénteken következnek az elődöntők, a női fináléra szombaton, a férfira vasárnap kerül sor.