A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló népszavazási kezdeményezésről döntött az MSZP csütörtöki elnökségi ülésén.

A párt támogatná a kérdést, amelyről Hadházy Ákos korábban lapunknak azt nyilatkozta: a kormánnyal szembeni hatékony fellépés lenne, ha egymillió aláírás összegyűjtésével elérnénk a csatlakozást.

Emellett a szocialisták bevezetik az E-szavazást, mint technikai eljárást az elnökségük munkájában.

"Az EU-s ügyészség nagyobb garanciát jelentene, hogy a korrupciógyanús ügyek bíróság elé kerüljenek."- írta Tóth Bertalan a párt elnöke. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló népszavazási kezdeményezésről döntött az MSZP csütörtöki elnökségi ülésén. A párt támogatná a kérdést, amelyről Hadházy Ákos korábban lapunknak azt nyilatkozta: a kormánnyal szembeni hatékony fellépés lenne, ha egymillió aláírás összegyűjtésével elérnénk a csatlakozást. Emellett a szocialisták bevezetik az E-szavazást, mint technikai eljárást az elnökségük munkájában.

Hadházy péntek reggel a Facebook-oldalán köszönte meg a támogatást, és közölte: várja a többi párt csatlakozását is. „Mind a parlamenten belüli, mind a parlamenti politikai tényezőknek azon kell dolgoznia, hogy a kormány ne lophassa szabadon el az európai pénzeket- ez ugyanis a feltétele, hogy a támogatások tovább érkezhessenek és közvetetten annak is, hogy az EU-ban maradjunk” – írta.

A teljes cikket elolvashatja a nepszava.hu-n.