A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

Az MSZP szerint ezen a nyáron is milliárdokat spórolt a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetésén a kormány, mert 208 ezer gyermekből 80 ezer nem kapta meg az egyszeri napi meleg ételt.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, csaknem kétmilliárd forintot spórolt a rászoruló gyermekeken a kormány. Hozzátette: 2014-ben 2,6 milliárd, 2015-ben 3,7 milliárd, tavaly pedig 1,6 milliárd forint volt ez az összeg.

Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt, hogy ne csinálja tovább ezt "az aljasságot", ne viselkedjen így tovább a gyerekekkel.

Bangóné Borbély Ildikó hétfőn a parlamentben azonnali kérdést tesz fel Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének a gyermekétkeztetésről.

Az MSZP-s képviselő azt mondta, hétfőn ismét benyújtja a tavasszal már lesöpört törvénymódosítását, amely biztosítaná, hogy a kormány a gyermekétkeztetésre szánt összeget csak a gyermekekre költheti. Kérdésre válaszolva közölte, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma mérte fel, hogy az iskolákban hány hátrányos helyzetű gyermek van.

Ha tudják, hogy 208 ezer rászoruló gyermek van, akkor miért kellett a törvénybe belerakni azt a félmondatot, hogy a szülőnek kérnie kell az ingyenes étkezést – tudakolta. Szerinte azért fogalmazták így meg a törvényt, mert a kormány tudatosan spórolni akart ezzel az összeggel.