A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

mszp 2017 12 18

Politikai hirdetés

oroszorszag terkepOroszországot nagyon aggasztja, hogy az Egyesült Államok erői maradni szándékoznak Szíriában, amihez sem az ENSZ Biztonsági Tanácsától nem kaptak felhatalmazást, sem az ország törvényes vezetése nem hívta be őket – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Bővebben: Az oroszok aggódnak. Ez teljesen hihető hír.

Elrendelte több tízezer Volkswagen Touareg típusú terepjáró visszahívását a német közúti közlekedési hatóság (KBA) a károsanyag-kibocsátást manipuláló szoftverek miatt.

Bővebben: Visszahívnak több tízezer Volkswagen Tuareget

lengyelorszag zaszloBizalmat kapott a Mateusz Morawiecki vezette kabinet a lengyel szejmben, a szavazást megelőző vitában az ellenzéki képviselők látszatváltozásnak nevezték a Beata Szydlo lemondását követő miniszterelnök-váltást, a kormánypárt pedig a januárban esedékes mélyreható kormányátalakítást jelentett be.

Bővebben: Bizalmat kapott a Morawiecki-kormány

Két évvel meghosszabbították Jens Stoltenberg NATO-főtitkár megbízatását – jelentette be kedden a katonai szervezet, miután a tagállamok nagykövetei megállapodtak ebben.

Bővebben: Marad a NATO–főtitkár

Több mint ötéves csúcsra, 3 százalék fölé gyorsult a brit infláció a múlt hónapban. Nagy-Britannia a II. világháború vége óta nem élt át ilyen gyenge reálbérnövekedési időszakot.

Bővebben: Megéri kilépni. Három százalék felett a brit infláció

euÚjabb két-két fejezetét nyitották meg a szerb és a montenegrói európai uniós csatlakozási tárgyalásoknak – jelentette be az EU tagállami kormányait tömörítő tanács sajtószolgálata.

Bővebben: Hamarosan EU-tag lesz Szerbia és Montenegró is

Csehszlovákia szétválása negyedszázaddal ezelőtt elkerülhetetlen volt. A szövetségi állam már nem volt működőképes, és az 1992-es parlamenti választás eltérő eredményének Csehországban és Szlovákiában egyértelműen ez volt az üzenete.

Bővebben: Elkerülhetetlen volt Csehszlovákia bukása

Romániának kötelessége megvédeni volt uralkodója, I. Mihály király hagyatékát, stabil, méltóságteljes, megbecsült országként biztosítani polgárainak szabadságát és jólétét, olyan jogállamként, ahol senki sem áll a törvények felett – hangoztatta Klaus Iohannis román államfő hétfőn azon az ünnepélyes megemlékezésen, amelyet a parlamentben a szerdán elhunyt volt uralkodó tiszteletére tartottak.

Bővebben: Megvédik a király hagyatékát

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.

Bővebben: Kivonulnak az oroszok Szíriából

Jelentős fennakadásokat okozott vasárnap az idei tél első komolyabb havazása Nagy-Britanniában. Több repülőtér forgalma vasárnap estére csaknem teljesen leállt, a törlések budapesti járatot is érintettek.

Bővebben: Beterítette a hó az angolokat

Meghalt Max Clifford, a brit celebvilág egykori első számú PR-menedzsere, aki súlyos börtönbüntetését töltötte fiatalkorú lányok és fiatal nők sérelmére évtizedekkel ezelőtt elkövetett sorozatos szexuális bűncselekmények miatt.

Bővebben: Clifford halott

Az izraeli hadsereg megtalált és felszámolt egy újabb palesztin "támadóalagutat" a Gázai övezet határánál – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Bővebben: "Támadóalagutat" találtak Gázánál

johnny hollidayTöbb tízezer rajongó búcsúztatta szombaton énekelve, sírva és megtapsolva a "francia Elvisként" is ismert Johnny Hallyday francia rocksztárt a párizsi Champs-Elysées-n.

Bővebben: Elbúcsúztatták a francia Elvist

big benA brit EU-tagság megszűnésének időpontjában már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok megvédéséről is intézkedik a London és az EU között létrejött megállapodás.

Bővebben: Megnyugodhatnak az angliai magyarok

Mateusz Morawiecki eddigi kormányfőhelyettes, fejlesztési és pénzügyminiszter váltja fel Beata Szydlót a lengyel miniszterelnöki poszton.

Bővebben: Új miniszterelnököt kapnak a lengyelek

Felhatalmazást adott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusa a párt vezetőségnek a kormányalakítás lehetőségeiről szóló tárgyalások megkezdésére az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével.

Bővebben: A szocdemek nem akadályozzák meg a nagykoalíciót

A Nikola Gruevszki korábbi miniszterelnök vezette ellenzéki jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szerveze–Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) bejelentette, kész arra, hogy bojkottálja a parlament üléseit, és utcai tiltakozásokat rendezzen, amíg a párt hat letartóztatott képviselőjét szabadon nem bocsátják.

Bővebben: Parlamenti bojkott

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezetet Szíriában teljesen szétverték az Eufrátesz folyó jobb és bal partján – mondják az oroszok.

Bővebben: Putyin szíriai diadaljelentése

Megszavazta az orosz parlament alsóháza szerdán, hogy a külföldi ügynöknek minősített, amerikai kormányzati finanszírozású tömegtájékoztatási eszközök munkatársait kitiltsák az alsóházból (Állami Dumából).

Bővebben: Elnémult az Amerika Hangja

Lemondott kedden a Bohuslav Sobotka miniszterelnök vezette cseh hárompárti koalíciós kormány. Milos Zeman köztársasági elnök a kormány lemondását elfogadta, de felkérte a kabinetet, hogy utódja kinevezéséig ügyvivőként maradjon hivatalában.

Bővebben: Lemondott a cseh kormány