A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

daniel craig james bondDaniel Craig egy amerikai tévéműsorban megerősítette: ő játssza a 007-es ügynököt a Bond-sorozat legújabb, 25. darabjában – írta a The Hollywood Reporter.

Bővebben: Tényleg Craig lesz James Bond

Csődöt jelentett az Air Berlin légitársaság kedden, miután fő részvényese, az Etihad Airways úgy döntött, nem támogatja tovább anyagilag a német légitársaságot. Az Air Berlin közlése szerint azonban így is folytatják a munkát.

Bővebben: Csődbe ment az Air Berlin

japan kapuTöbb mint kétezer pályamunka érkezett be a japán szervezőkhöz arra a pályázatra, amelyet a 2020-as tokiói olimpia kabalafigurájára írtak ki.

Bővebben: Kabalában is igen aktívak a japánok

Taylor Swift amerikai popsztár megnyerte a David Mueller egykori rádiós DJ ellen indított molesztálási perét.

Bővebben: Taylor Swift megnyerte a David Mueller elleni molesztálási pert

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanszékvezetője szerint "Venezuelából Kubazuela lett".

Bővebben: Venezuelából Kubazuela lett

Donald Trump amerikai elnök "lehetséges katonai akciót" emlegetett pénteken este Venezuela ellen, egyúttal ismét figyelmeztette Észak-Koreát.

Bővebben: "Lehetséges katonai akció"

eszak korea hadgyakorlatAz Eötvös Loránd Tudományegyetem koreai tanszékének vezetője szerint alapvetően retorikai kirohanás, hogy Észak-Korea rakétatámadással fenyegette meg az Egyesült Államok óceániai külbirtokát, Guamot.

Bővebben: Retorikai kirohanás

Nagy-Britannia exportálta 2010 óta a legtöbb elefántcsont antikvitást egy csütörtökön ismertetett jelentés szerint, amely megállapítja, hogy az elefántok agyarából készült régiségekkel folytatott kereskedés növeli az állatok orvvadászatát.

Bővebben: Elefántcsontban még mindig a britek a legjobbak

Kedvenc Darjeeling teájukat féltik a britek, de aggódhatnak a japánok és a németek is, a teák pezsgőjeként is emlegetett fajta termőhelyét ugyanis június óta erőszakba torkolló tüntetések és elhúzódó sztrájkok sújtják Indiában.

Bővebben: Teabalhé Dardzsilingben

Gyalog járja végig Szlovéniát Borut Pahor államfő, így próbálva növelni népszerűségét az elnökválasztás előtt.

Bővebben: Végiggyalogol Szlovénián az Instagram-király államfő

Az Egyesült Államok északkeleti szövetségi állama, New Hampshire gyógyszergyár ellen indít pert, mert reklámjaiban a cég nem hívta fel a figyelmet arra, hogy egyik gyógyszere függőséget okoz.

Bővebben: Elhallgatott mellékhatás

Első alkalommal ítéltek el jogerősen egy férfit Németországban azért, mert megpróbált Szíriába szökni és csatlakozni az iszlám harcosokhoz.

Bővebben: Terrorista akart lenni, elfogták és elítélték

Élete utolsó éveit Atlanta állatkertjében töltötte, ahol szívbetegségét kezelték.

Bővebben: Elpusztult Chantek, a jelnyelvet használó orangután

pussy riotŐrizetbe vették néhány órára a Pussy Riot orosz rendszerellenes női punkzenekar két tagját Jakutszkban, amiért nem engedélyezett szolidaritási akciót tartottak a terrorvádakkal bebörtönzött Oleh Szencov krími ukrán filmrendező támogatására.

Bővebben: Plakátolt a Pussy Riot, mehettek a fogdára

Mégis igazi lehet Hasfelmetsző Jack 25 éve előkerült naplója, amelyet a tartalmát ismertető könyv megjelenésekor a 19. századi sorozatgyilkos ügyének megszállott kutatói hamisnak kiáltottak ki. Ez igazolhatja, hogy az elkövető egy liverpooli gyapotkereskedő volt.

Bővebben: Mégis valódi Hasfelmetsző Jack naplója?

Felmondta a tavaly szeptemberben kötött koalíciós szerződést a kormányzó szövetségben részt vevő második legerősebb szlovák tömörülés, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke hétfőn.

Bővebben: Borult a szlovák kormánykoalíció

Ömlött a vér a lábfejéből és bokájából annak a tinédzsernek, akit apró, atka méretű tengeri állatok "harapdáltak" meg, amikor bement a vízbe Ausztrália partjainál, a melbourne-i Brighton Beachen.

Bővebben: Atka méretű állatok harapdálták a fiút

Diana hercegnő szerint legalábbis ezt mondta a brit uralkodó, amikor panaszkodott neki a trónörökös viselt dolgairól. Mindez egy dokumentumdilmből derült ki, amelyben a néhai Diana magánéletének legintimebb részletei kerültek nyilvánosságra.

Bővebben: II. Erzsébet: Károly reménytelen

mike penceMike Pence amerikai alelnök közleményben cáfolta, hogy a 2020-ban rendezendő elnökválasztáson indulni készülne az elnökjelöltségért.

Bővebben: Kiakadt az amerikai alelnök

Romániában négy ember vesztette életét az elmúlt két napban hőguta miatt – közölte vasárnap a Digi24 hírtelevízió. Az áldozatok túl sokat tartózkodtak a szabadban anélkül, hogy védekeztek volna a túlhevülés ellen.

Bővebben: Négyen haltak meg a hőguta miatt