A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

szepessy zsoltAz ítélet szerint a korábbi önkormányzati vezető pénzért csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak ígért segítséget a magyar állampolgárság megszerzésében, de egyetlen honosítási eljárást sem indított el.

Bővebben: Négy év börtönre ítélték Monok korábbi polgármesterét

Összesen 18 áruház (öt hipermarket és 13 kisbolt) zárt be a munkavállalók sztrájkja miatt szombaton – közölte a Tesco sajtóosztálya. Ebből kettő található Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. 

Bővebben: Az ózdi és a sátoraljaújhelyi Tesco is bezárt

Ma nyitja meg kapuit a Kerekdomb Fesztivál. A tokaji borvidék festői települése, Tállya, egész hétvégén, szeptember 8-10. között idén második alkalommal várja színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és futóversennyel a fesztiválozókat.

Bővebben: Pénteken nyílik meg a Kerekdomb Fesztivál Tállyán

Ismét járható a 37-es főút Bekecsnél, ahol délután halálos baleset történt – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a csütörtök esti órákban.

Bővebben: Halálos baleset történt a 37-esen

gogos zoltan varga laszlo pap zsolt 2017 0904Itt a szüret ideje, de több ezer termelőnek még nincs szerződése a felvásárló Grand Tokajjal. Így ezeken a birtokokon a szüret sem indulhat meg, s a felvásárlási árról sem tudni semmit.

Bővebben: Szándékosan tennék tönkre Hegyalját?

tokaji borvidek szuretSzokatlanul korán kezdődött a szüret a Tokaji borvidéken, köszönhetően a meleg, napos nyárnak; az idei aszú pedig akár csúcsminőségű is lehet.

Bővebben: Elkezdődött a szüret a Tokaji borvidéken

grand tokaj logoA Tokaj-hegyaljai borvidék összefogását jelképezi a Hercegkúton átadott polgármesterek bora, melyet ismét az állami tulajdonban lévő Grand Tokaj készített és idén is igazi borkülönlegességnek számít.

Bővebben: Átadták a Tokaj-hegyaljai polgármesterek borát

ricse csardaCsárda nyílt Ricsén. Eddig a hírben nem is lenne semmi különös. Ezt a csárdát azonban hajdani közmunkások és munkanélküliek működtetik, ebben rejlik egyedisége.

Bővebben: Közmunkások dolgoznak Ricse új csárdájában

A receptgyűjtemény összegyűjtését, rendszerezését és kiadását a Tokaj-Hegyalja Konyhája elnevezésű csoport vállalta fel. Munkájuk eredményét online főzőműsorban, valamint egy, a terveik szerint jövőre megjelenő kötetben teszik elérhetővé a nagyközönség számára.

Bővebben: Készül a Tokaji Borvidék szakácskönyve

palhazi kisvasuti napAz Északerdő Zrt. ez évben augusztus 19-én, szombaton a Hegyköz szívében futó Pálházi Állami Erdei Vasúton rendezi meg az észak-magyarországi kisvasutak (Lillafüred, Pálháza) közös kisvasúti napját.

Bővebben: Észak-magyarországi kisvasutak napja

hernadElmerült egy ember a Hernádban Gesztely és Megyaszó között, nagy erőkkel keresik.

Bővebben: Elmerült egy ember a Hernádban

zempleni fesztivalTöbb mint hatvan programot kínál a 26. Zempléni Fesztivál augusztus 11. és 19. között több helyszínen.

Bővebben: Programdömping a Zempléni Fesztiválon

Pénteken kezdődik a Tolcsvai Borfesztivál: zenével, borokkal és változatos gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat a hétvégén.

Bővebben: Pénteken kezdődik a Tolcsvai Borfesztivál

tolcsvai borfesztivalA borkóstolás, a zene és a gasztronómia hármasa határozza meg a következő hétvégét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván.

Bővebben: Borfesztivál lesz a hétvégén Tolcsván

Sátoraljaújhelyen például harminc méter magas fa dőlt egy családi házra. Az épület lakhatatlanná vált.

Bővebben: Tarolt a vihar Borsod-Abaúj-Zemplénben is

Az alkotótábor résztvevői 11 projektet építettek fel a régióban. A fődíjat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem monoki projektje nyerte.

Bővebben: Hello Wood Tokaj-Hegyalján

falubusz komloskaTöbb önkormányzatot is megbírságolt a Magyar Államkincstár, mert késve jelentették be a lecserélt falubuszok rendszámát.

Bővebben: Megbüntetett zempléni települések

tokaji osz 2017Borkóstolók, borvacsorák és borséták várják a közönséget szeptember 15. és 17. között a hegyaljai borvidék több településén.

Bővebben: Tokaji Ősz szeptember közepén