A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk

palhazi kisvasuti napAz Északerdő Zrt. ez évben augusztus 19-én, szombaton a Hegyköz szívében futó Pálházi Állami Erdei Vasúton rendezi meg az észak-magyarországi kisvasutak (Lillafüred, Pálháza) közös kisvasúti napját.

A program keretében felavatják az erdei vasút közelmúltban felújított zárt személykocsiját. A vendégek betekinthetnek fűtőházukba, ahol nem szokványos módon, alulról is megtekinthető lesz egy C-50-es dízelmozdony. A Rostalló végállomásig tartó kisvonatozás mellett megtekintik Pálháza nemrég épült, működő, középkori stílusú vízimalmát, de lesz lehetőség kőkapui sétára is.

 

MENETREND, PROGRAM

10:45 vendégek köszöntése Pálháza-Ipartelep állomáson. Lesd meg a mozdonyt alulról! – látogatás a fűtőházba, erdészeti gyűjtemény megtekintése, erdész emlékmű, erdei vasúti emléktábla koszorúzása, felújított személykocsi felavatása
11:15 különvonat indulása a pálházi vízimalomhoz vízimalom megtekintése szakvezetéssel
11:45 különvonat indulása a pálházi vízimalomtól Kőkapun át Rostallóra
12:21 Kőkapu leszállási lehetőség – egyéni programok
12:25 Különvonat érkezése Rostallóra
13:10 Egyesített menetrend szerinti és különvonat visszaindulása Rostallóról Pálházára
13:50-től ebéd a Pálháza-Ipartelep állomás melletti Hanyi Istók Turistaházban

A különvonatra normál díjszabás szerinti menetjegy váltandó.

A szervezők kérik, hogy aki szeretne részt venni a programban, jelezze szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.